- 1.5 paket Yulaflı Bisküvi
- 50 gr tereyağı veya margarin
Cheesecake için:
- 2 yumurta beyazı
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 300 gr labne peyniri
- 60 gr toz şeker (1 kahve fincanı + 1çorba kaşığı)
- 50 gr krema (1 kahve fincanı)
- 2 yumurta
- 10 gr nişasta (1 çorbakaşığı)
- 50 gr un (1 kahve fincanı)
- 1 paket vanilya
- 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
Yapılışı:
- Cheesecake tabanını hazırlamak için bisküvileri robottan geçirerek toz haline getirin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekleyip elinizle karıştırarak hamur halini alana kadar yoğurun. Hamuru 16-18 cm çapında kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın. Kalıbın dışını da alüminyum folyo ile kaplayıp kalıbı buzdolabında bekletin.- Yumurta beyazlarını 2.5 kaşık toz şekerle ayrı bir kapta çırparak kabartın. Mereng halini alana kadar çırpıp bir kenarda tutun.
- Labne peyniri, tozşeker ve kremayı ayrı bir kapta çırpın. Yumurtaları birer birer ilave edip karıştırarak yedirin. Nişasta, un, vanilya ve limon kabuğunu ekleyip tekrar karıştırın.
- Hazırladığınız merengi (şekerli yumurta beyazını) labneli karışıma ilave edilip tel çırpıcı ile elde karıştırın. Kalıba doldurun. Kalıbı fırın tepsisine oturtun.
- Fırın tepsisinin içine 1 parmak kadar su koyun. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 90-100 dakika kadar pişirin. 4-5 saat kadar soğumaya bırakın. Üzerine 1 su bardağı taze nar suyu ve 2 yemek kaşığı nişasta ve 5 yemek kaşığı şekerle pişirin . Kekin üzerine dökün. Buzdolabında da 1 saat kadar bekletin. Üzerini krem şanti ve nar ile süsleyerek servis yapın.
Bayıldım bu tarife:)
YanıtlaSilİlk fırsatta denicem inşAllah..
cok lezzetli görülüyor ellerinize saglik
YanıtlaSililginize teşekkür ederim.
YanıtlaSil