MANDALİNALI FANTALI KEK (KUCHEN)

 
 
      Bu  masada İtalyan Böreği,Lahmacun,Çoban salata,Kereviz salata var.Tarifini sizlere yazıyorum,şimdiden afiyet olsun:)
 
 
MANDALİNALI FANTALI KEKİNİN MALZEMELERİ
*5tane yumurta
     *2subardagi seker
                                                                      *1su bardagi sivi yag
                                                                      *1su bardagi fanta
                                                                      *3su bardagi un
                                                                     *1 tane vanilya, 1 tane kabartma tozu
 
 
KEKİN YAPILISI:
                                         *Seker vanilya ve yumurta yaklasik 5 dakika çırpılır. 
                                        *Sonra sivi yağ ve fantayı  2dakika daha cirpin.
                                       *Un ve kabartma tozunu iki sefer eledikten sonra ,karisima ilave edin tekrar cirpin Yaglanmiş dikdörtgen borcama dökün. 180derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pisirin.
PASTACI KREMASI;
Yarım kg süt
                                                                        100gr şeker
                                                                       20 un
                                                                      20gr nisasta
                                                                     4 yumurta
KREMANIN YAPILIŞI;         
Sütü tencereye koyup kısık ateşte kaynatın yumurta sarısını şekeri çırpın un karıştırın ve nisastayı ilave edip karıştırn kaynayan sütten alıp yumurtalı karışıma  biraz koyun karıştırın süzgeçten süzerek sütün içine ilave edip krema haline gelene kadar sürekli karıştırın  ocaktan alın , ara sıra karıştırarak soğutun
krem şantiti hazırlayın soğuyan kremanın içine biraz krem şanti ekleyin. Soğuyan kekin üzerine, bu hazırladığımız kremayı sürelim ,üzerini konserve mandalina ile süsleyelip ,kare keselim.


                           KEREVİZ SALATASI;
     5 adet orta boy kereviz,
     1 su bardağı süzme yoğurt,
     1 su bardağı mayonez,
     2 adet havuç,
     tuz.
     YAPILIŞI
 Kereviz ve havuç rendelenir ,diğer malzemeler eklenip karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine maydonoz ile süslenir.

0 yorum:

Yorum Gönder