MALZEMESİ;
4 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
6 yemek kaşığı un
1 yumurta akı
tuz, kırmızı pul biber, kimyon
Üzeri için:
6-7 kaşık sıvıyağ
6 diş sarmısak
4-5 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
YAPILIŞI:
Bulgur ve baharatlar karıştırılır, salçalar eklenir, büyük bir kaba alınır.
Üzerine sıcak su dökülür, ağzı kapalı 10 dakika bekletilir.
Un ve yumurta akı eklenip yoğurulur.
Eller arasıra soğuk suya batırılıp bulgur ezilene dek yoğurmaya devam edilir.
Fındık büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanır, ortasına parmakla bastırılır.
Tuzlu suda haşlanır, süzülüp servis tabağına alınır.
Bir tavada sıvıyağ ve sarmısak kavrulur, salça ve domates rendesi eklenir, tuzuda eklenip bir-iki dakika pişirilir.
Sos köftelerin üzerine gezdirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.
çok lezzetli görünüyor.denemem lazım :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sonucu bekliyorum.Beğenecekmisiniz? Sevgiler.......
Sil