PATATESLİ AÇMA BÖREK



                   Genelde hazır yufka kullanıyorum börek yaparken. Bugün zamanım varken açma börek yapayım dedim. Özellikle çıtır olması istedim ve buğday nişastası kullandım hamurunu açarken............

           

PATATESLİ AÇMA BÖREK
Hamuru;
Un,su,tuz . Bu malzemelerle kuLak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz ve 1-2 saat dinlenmesi için kenara alıyoruz.
İç harcı; 5 patetes haşlanır, 1 kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyağ ile kavrulur. İçerisine ezdiğininiz patatesi ,tuz ve baharatları ile karıştırın ve soğutun.

YAPILIŞI;
Hamuru buğday nişastası ile açın ve harcını koyun sarın . Tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı ve çörek otu dökün. 200 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin. Afiyet olsun.......
         

0 yorum:

Yorum Gönder