ARAPAŞI











Arabaşı Çorbası

 Hamurunun Malzemeleri:
* 7 su bardağı su,
* 1 su bardağı un,Tuz.
Çorba için:
* l küçük tavuk (veya  tercihen hindi),
* 4 çorba kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı,
*  Tuz,kara biber, pul biber (arzuya göre acılı olabilir),
* 2 kaşık domates salçası, 1,5 yemek kaşığı biber salçası,
* 4 ,5 litre su
* 7 çorba kaşığı un(tavada unu pembeleşinceye kadar kavurun),
*1 limon (serviste isteyen kullanır).

Hamurun Yapılışı:
1. 4 litre suyu,tuz ilave ederek,kaynatın.
2. Kalan su ile unu bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin.Kaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin.
3. Sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.
4. Yaklaşık  bir parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.
5. Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.
Çorbanın Yapılısı:
1. Bir tencereye su koyarak,tavuğu kaynatın.
2. Etleri yumuşayınca, parmak büyüklüğünde parçalar halinde didikleyın.
3. Ayrı bir tencerede yağ ve salçaları kavurun
4. Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin.
5. Didilmiş tavuk etlerini ekleyin, kaynatın.
6. Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder