ELMALI TURTA


         













                 Ben bu pastayı çok yaparım,oldukça pratik ve ertesi güne kalınca dahada güzelleşen bir tarttır. MALZEMELER:

-250 gr. tereyağı,
-1 yumurta,
-1 kabartmatozu,
-1 vanilya,
-yeterince un,
-1 su bardağı şeker.
Bu malzemeleri yoğurun ve yuvarlak borcama 4/3  ünü yayın. Kalan hamuru buzdolabına koyun .

İÇ HARCI:
 -3 elma,
 -1 su bardağı şeker,
 -bir çay kaşığı tarçın.

 Elmayı rendeleyin , tarçın ve şekerle ocakta kavurun. Soğuyan harcınızı tersideki malzemelerin üzerine yayın. Dolaptaki kalan hamurunuzu elmaların üzerine rendeleyin. 200 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğusun ve üzerine pudra şekeri ince bir elekle eleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder