KÖFTELİ KESME ÇORBASI





KÖFTELİ KESME ÇORBASI (Muğla)

Köftesi:
-300 gr.kıyma ,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı un,
1/2 çay bardağı ince bulgur,
tuz,yeni bahar,karabiber,pul biber.
Bu malzemeyi yoğurun ve küçük köfteler yapın.

Diğer Malzemeler;
1 patatesi küp doğrayın,
1 havuçu küp doğrayın,
1 çay bardağı evde kestiğiniz kare makarna(Anneciğim yapıyor bana)

YAPILIŞI;

Tencerenizin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, 2 yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı kuru nanae ile kavurun. (püf noktası bu)
Kaynayan suyu bu kavurduğunuz unla dökün, patates ve havucunuzu koyun kaynasın. Köftelerinizi ve kesme makarnayı içine atın. Piştiğini patates yumuşamışsa pişmiş demektir. 1 yumurta sarısı ve 1 limon suyunu çırpın içerisine dökün bir taşım kaynasın üzerie ,pul ve karabiberle servis yapın. AFİYET OLSUN.......




0 yorum:

Yorum Gönder