LAHANA SARMASI






                  LAHANA SARMASI;

Malzemeler
½ lahana 
8bardak sıcak su
300 gr.kıyma
2adet soğan
2adet domates
1bardak pirinç
1kaşık domates salçası ,1/2 yemek kaşığı biber salçası,
1 çay bardağı sıvıyağı ,
5-6dal maydanoz ve kuru nane,
karabiber ,pul biber,
tuz

Tarif
Bir tencereye yarısı kadar sıcak su ve az tuz katın, kaynasın. Lahanaları dal dal ayırıp bu tencere içinde 5dk haşlayıp çıkarın, soğuk su içine alın. Derin bir kase içine kıymayı koyun; içine kıyılmış soğan, salçay,kıyılmış maydanoz, yıkanmış pirinç ve kabuklarını soyun. Tuzunu biberini ayarlayıp yarım bardak ılık su kattıktan sonra elinizle yoğurun. Malzemeler özleşince lahanaları sudan çıkartıp kesme tahtasına yayın, damarlı kısımlarını ezin, harçtan yeteri kadar içine pay ettikten sonra dolma olarak sarın. Sardıklarınızı tencereye dizin.Üzerine yarım çay baradpğ sıvı yağı gezdirin.Ve suyunu koyup kısık ateşte pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder