MANDALİNALI KEK
Sağ baştaki Mandalinalı Kek ,ilk yediğimde çok beğenmiştim bunu özellikle konserve mandalina ile süslemenizi tercih edin derim . Konserve mandalinanın lezzeti harika idi.
MANDALİNALI KEK
MALZEMELER
KEK MALZEMELERİ;
2 adet yumurta,
1 su bardağı toz seker,
1 cay bardağı süt,
1 cay bardağı sıvı yağı,
yarım çay bardağı eritilmis margarin,
1 adet vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2,5 Su bardağı un.
KREMASI İÇİN MALZEMESİ;
3 su bardagi süt
1 cay bardagi toz seker
1 adet yumurta
6yemek kasigi un
1 adet vanilya
1 yemek kasigi margarin
PORTAKAL JÖLESİ MALZEMESİ;
3 su bardağı su,
1 su bardağı toz seker,
1 yemek kasığı limon suyu,
1 su bardağı mandalina suyu (ben portakal suyu kullandım),
4 yemek kasığı buğday nisastası.
SÜS İÇİN;
Konserve Mandalina
YAPILIŞI:
Kek icin seker ve yumurtayi cirpalim, sonra un ve kabartma tozu haric diger malzemeleride ekleyip cirpmaya devam edelim. Kalan malzemeleride ekleyip kek kıvamı elde ediyoruz . Kare Borcamı yağlayıp daha önce ısıtılmış 175 derece firinda kekimizi pisiriyoruz, kekimiz pişene kadar bir taraftanda kremamizi ve jölemizi ayri tencerede hazirliyalim.
Krema icin tüm malzemeleri katip muhallebi elde ediyoruz.
Jölemiz icin ; su ve sekeri kaynatıp icine limon suyunuda ekleyelim,
Kaynadiktan sonra nisastayi yarım su bardagi soğuk suda eritip icine aktaralım ve sürekli karıştıralım katı olana kadar ve Portakal suyu veya mandalina suyunuda ekleyip koyu bir jöle kıvamı elde edelim.
Sogumus kekimizin üzerine önce kremayı sonra jöleyi döküyoruz. Üzerine konserve mandalinaları diziyoruz.
ellerinize sağlık. Afiyetler olsun.
YanıtlaSil