MİLK JAM (Süt Reçeli)





SÜT REÇELİ (Milk Jam)
Acaba kesilir mi diye düşündüm ,çünkü içerisinda karbonat var.Normalde karbonat koyduğumuzda süt kaynayınca kesilip lor peyniri olur. Düşünmedim değil fakat kesilmedi şeker koyduğumdan dolayı süt kesilmedi,diye düşünüyorum.

Kahvaltılarda,pastalarınızda kulanabilirsiniz.
                             İlk süt reçelini duyduğumda şaşırmıştım,tıpkı turunç reçeli,ceviz reçeli,domates reçeli gibi. Ama bu onlar kadar zor bir reçel değil.Senem hanımdan aldım tarifini, tabikide ben biraz internetten araştırdım ve biraz farklı yapmak istedim,kıdemli bloger arkadaşım,dün kendisi yaptı,bugünde ben yaptım,
 yarında sizin yapacağınıza eminim:)
Fransızlar bu reçele, Karemelli süt reçeli diyorlarmış.. (Canfiture de Lait au)
 Şimdiden afiyet olsun..................Ya bana teşekkür edeceksiniz,yada bu ne diyeceksiniz :))))))))

 Afiyet olsun . Sevgilerimle.........


             MALZEMELER;

          - 1 Litre süt,
          - 1/2 çay kaşığı deniz tuzu,
          - 1/2 çay kaşığı karbonat,
          - 1 adet Dr. Oetker vanilya,
           - 1 su bardağı şeker,
           - 1/2 çay kaşığı tarçın ( eşimin isteği üzerine koydum).



           YAPILIŞI;

      Geniş bir tencereye sütü ve şekeri koyup kaynatın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve bir saaat kaynatın. Kıvamı resimdeki gibi koyu bir kıvam olacaktır. Soğuduktan sonra ,kavonoza koyup dolapta saklayabilirsiniz.

     Nerelerde kullanabilirsiniz; kahvaltılarda, pastalarda ,kanepelerde............

                                                  Tülin Kalkan


         
                                                    






    4 yorum:

    1. Sanemin ellerine sağlık olsun,sizin de elinize sağlık bakın sizde paylaşımından faydalanmışsınız .Keşke arkadaşımınızın linkini de verseydiniz teşekkür etmiş olurdunuz yorgunluğu gider mutlu olurdu.Bloglar arasında hep paylaşım yapıp kaynağını link olarak veiririz.Umarım siz de verirsiniz.

      YanıtlaSil
    2. http://www.seneminyemekleri.com/2013/02/sut-receli.html

      Tabikide veririm oda sizde benim bloger arkadaşlarımızsınız:)
      Senem hanımdan aldığımı yazdım öğlen kendisinide telefonla aradım tarif için oda anlattı sağolsun:)

      YanıtlaSil
    3. Merhaba Tülin hanımcım,
      Bloğunuzu yeni keşfettim. Çok güzel tarifleriniz var.
      Bu süt reçelini de hep yapmak istemişimdir. Senem'in de sizin de yarı ayrı ellerinize sağlık... Güzel paylaşımlar diliyorum. İzlemeye aldım, bana da beklerim :)
      http://fatoscatadlar.blogspot.com/
      Sevgiler.

      YanıtlaSil
    4. Teşekkür ederim ,siz 70. izleyenimsiniz. Tabikide bende sizi izlemeye alırım. İlginiz için teşekkür ederim. Her insan kendi nasipi ile yaşar,sağlık,mutluluk,huzur diliyorum.......
      Bloggerler arasında böyle dayanışmanın olduğunu bilmiyordum,ben kendi halimde evde yaptığım pastalarımı paylaşayım ,çocuklarım için bir hatıra bırakayım diye başladım ve şuan burdayım:)
      Sevgilerimle.........

      YanıtlaSil