MUFFİN







                                                           



                               





                     


                               


                             



              Oğlum şehir dışında okuyor, içerisine besin değeri yüksek ,faydası çok olan malzemeler neler olur çabası içerisinde iken bu muffin ortaya çıktı.Paket yaptım ve Ankara'ya gönderdim. Öğrenci muffini adı kaldı bizim evde. Sizlerinde şehir dışında çocuğunuz varsa ,elinize ne geçerse atın harika bir tat ortaya çıktı.....
MALZEMELER
-3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker . (Kar beyaz oluncaya kadar çırpın),1 çay bardağı buğday nişastası,1 su bardağı sıvı yağı,2 su bardağı süt, yeteri kadar un (kek kıvamı gibi olacak),1 ayva ,1 elma,5 kuru incir, 4 kuru kayısı,1 çorba kaşığı hindistan cevizi,3 yemek kaşığı bitter damla çikolata,3 yemek kaşığı kuru üzüm.1 kabartma tozu,1 vanilya,1 portakal kabuğu rendesi.
YAPILIŞI:
Yumurta  şeker kar beyaz olunca ,süt,sıvı yağ ekle.Un ,kabartma tozu ,vanilyayı elekten geçirin içerisine ekleyin.Karıştırın tahta kaşıkla.Diğer malzemeleri ekleyin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin. Şekildeki gibi muffin kaplarında pişirip soğuduktan sonra servis ederken renkli kaplar kullanabilirsiniz.

                           
                       

0 yorum:

Yorum Gönder