NARLI CHESECAKE




                          


    ( 2010- 2011 YILINDA ÖZSÜTÜN PASTAM YARIŞMASINDA ÖZSÜTE YAPTIĞIM PASTAM)

MALZEMELER:


-200 ml.krema,
-600 gr. labne peyniri,
-2 paket vanilya,
-250 gr. toz şeker,
-3 yemek kaşığı mısır nişastası,
-4 yumurta.

KEK TABANI:
-1,5 paket lulaflı büsküvi,
-125 gr. tereyağı,

SÜSÜ:
-1 paket krem şanti,
- 1 çay bardağı nar taneleri.

NAR SOSU:
-200 gr. nar suyu (taze sıkılmış),
-5 yemek kaşığı şeker,
-2 tatlı kaşığı nişasta.

YAPILIŞI:

           Yulaflı büsküviyi , un gibi oluncaya kadar rondodan geçirin.Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.Kalpli kek tabanının altına yayın , iyice bastırın ve buzdolabında bekletin.Fırını 180 dereceye getirin ısıtın.Peynir ,krema,vanilya ,şeker,çırpıcı ile karıştırın. Nişastayı ekleyin ,yumurtaları tek tek ekleyin .Kekimiz hazır. Karışımı buzdolabında olan büsküvilerinizin üzerine döküp,fırına verin yaklaşık 45 dakikada pişiyor,fırın ayarını 170 dereceye indirin.Çatlamaması için bir kaba su koyun fırın tepsisine koyun,bazen chesecake nemsizlikten çatlayabiliyor.Fırının ısısını kapatın ,fırında soğusun.
           Narlı sosun yapılışı : Bütün malzemeyi tencerede karıştırın ve pişirin ocakta.Sos ılınınca soğumuş kekin üzerine alın.Dolaba koyun . Bir paket krem şantiyi tarifteki gibi yapın ve üzerlerine krema sıkma torbası ile sıkın . Üzerlerine narları dizin. Servis ederken ince dilimler halinde kesin.

0 yorum:

Yorum Gönder