PORTAKAL PELTELİ KEK


            PORTAKAL PELTELİ KEK;
Bu pasta kendi tasarımım,ben pek ölçü kullanmam ,göz kararı,mutfak tecrübesi diyelim ,size ölçü yazarken zorlanıyorum. Çok kolay bir pasta .
1- KEKİ;(Bir pat hazır kekte kullanabilirsiniz) Mutlaka yuvarlak bir kalıp kullanın bir gece dolapta bekletirken kalıpta dursun.
      2 yumurta,1 çaybardağı sıvıyağı,2 çay bardağı süt,1 su bardağı şeker, 1 vanilya,1 kabartma tozu, yeterince un . Kekimiz yapıyoruz ,kelepçeli kalıba döküp pişiriyoruz ,kekimiz hazır. Yarım su bardağı portakalı sıkın bu soğuyan kekin üzerine dökün.
2- Bir paket Vanilyalı puding yapın hazır olanlardan kekin üzerine dökün soğusun.
3-PELTESİ ÜST KISMI;2du bardağı sıkılmış portakal suyu,1 çay bardağı toz şeker,2 -3 yemek kaşığı buğday nişastası(Bu malzemeleri tencerede karıştırın ocakta koyulaşıncaya dek pişirin ,muhallebinin üzerine dökün)
Soğumuş kekin üzerine pelteyi dökün . 1 gece dolapta bekletin,kelepçeyi çıkartın ,8 dilimle kesin.

0 yorum:

Yorum Gönder