YAPRAK SARMASI

 
       Yaprak Sarmasını ben İzmir usulü diye yapan bir arkadaşımdan Ankara'da öğrenmiştim ve hep o tarifle yaparım. Yemesi çabuk biten yapması çok zahmetli olan dolmanın lezzetine bayılırız ailece . Eminim ki yaprak dolmaya hayır diyen bir aile yoktur :)
                   YAPRAK SARMA
-Salamura yaprağın bir gece önceden tuzunu bıraksın diye suya koyarım . Sabaha kadar tuzunu suya bırakır ve bol su ile yıkarım.
      İÇ MALZEMESİ
 -3 su bardağı pirinç,
-2 kuru soğan sıvıyağda kavurun üzerine ,domates salçası, biber salçası,tuz ,pirinç,karabiber,pul biber,1 çay kaşığı toz şeker,tarçın ,maydonoz,nane. Bütün malzeme kavrulur. Yaprakların suyunu giderin ve iç harç ile sarıp. Düdüklüde  üzerini çok kapatmayacak şekilde su koyun ve pişirin.

2 yorum:

  1. içine birde nar ekşisi ilave edin bakalım nasıl olacak...... Fhmutfak.

    YanıtlaSil
  2. deneyeciğim ,teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil