ÇİN BÖREĞİ



ÇİN BÖREĞİ:çeyrek lahana,3-4 havuç,4-5 pırasa,2 soğan.Hepsini ince doğrayın,havucu rendeleyin,orta ateşte suyunu çekene kadar biraz zeytinyağıyla kavurun.Başka bir yerde 300 gr kıymayı suyunu çekene kadar kavurun ve diğer malzemeye ekleyin,biraz karabiber,kimyon ilave edin.4 adet yufkayı sigara böreği yapar gibi kesin,önce bir yufka arasına sıvı yağlı su sürün,sonra diğer yufkayı üzerine koyun,kıymalı ve sebzeli malzemeyi yerleştirin ve sarın.Bütün yumurtayı çırpın,biraz su ilave edin,sardığınız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın,200 derecede pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder