PATATESLİ GÜL BÖREĞİ (Aramızda bir sır:)))


                   

            Patetesli gül böreğini abartısız her misafirime yapıyorum.Çok beğeniyorlar,aslında herkesin yaptığı gibi bir börek fakat ben biraz uyanıklık yapıyorum. Misafirlerim geldiğinde fırına veriyorum ,çay saatinde sıcak olduğu için çok beğeniliyor. Börek soğuk oldumu tarif almazlar ,sıcak oldumu herkes tarif almak ister. Halbuki herkesin yaptığı börek aynıdır ,servis saatini ayarlamaktır,sıcak olarak. Nacizane 42 yaş tecrübesi diyelim.Bu bir sır kimseye söylemeyin,aramızda:))


              MALZEMESİ;

       - adet yufka,
     
          SIVI HARCI;

      - 1 çay bardağı süt,
      -1,5 çay bardağı yoğurt,
      -2 adet yumurta,
     - 1,5 çay bardağı sıvı yağı,
 Bu karışımı tel çırpıcı ile çırpın.

   İÇ HARCI;

    - Patatesi haşlıyoruz(6-7 adet) ve eziyoruz,
    -1 büyük boy soğanı , 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz ve patatesleri ekliyoruz.İçerisine tuz,baharat ekliyoruz.


 YAPILIŞI;

   Yufkayı masaya açıyoruz, sıvı harcımızı sürüyoruz . Yufkayı dörde kesiyoruz. Harcını dış kısmından  koyup rulo yapıyoruz. Sonra gül şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye sıralayıp. Sıvı harcımızı üzerlerine tekrar kaşıkla döküyoruz. Ve çörek otu serpiyoruz. 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.......


0 yorum:

Yorum Gönder