ÇİKOLATALI SÜT REÇELİ











2013 Özsüt Pastam Yarışmasına yaptığım pastam
Pastanın İsmi : Chocolate Milk Jam
Pastanın Malzemeleri : -iki pat pandispanya,
-SÜT REÇELİ:
.1 litre süt,
.1 su bardağı şeker,
. 1/2 çay kaşığı karbonat. (Tencereye süt ,şekeri ekledim,kaynattım,karbonatı ekledim ve bir saat kaynattım. Boza kıvamında oldu,soğuttum.)
-Pastacı kreması : 1 yumurta,un ,süt pişir.(3 yemek kaşığı olacak),krema ve bitter kuvertür çikolatayı benmari usülü yaptım . Pastacı kremasını ve çikolatalı krema karıştırdım.
- SÜS İÇİN :Kuvertür çikolatayı rendeledim ve süt reçeli,çikolata ile süsledim.
Pastanın Hazırlanışı : - İki pat pandispanyayı, sütlü şeker ile nemlendirdim.
-SÜT REÇELENİ ,ocakta pişirdim ,boza kıvamında oldu.
-Pastacı kreması ve kuvertur çikolata ile ganaj yaptım .
- İlk pandispanyanın nemlendirdikten sonra ,pastacı kreması ve krema ve kuvertur çikolta ile benmari yaotım . İkisini birleştirdim ve pandispanyay ilk kat sürdüm.
- İkinci pstı koydum ve nemlendirdim.
-Süt reçelini yaptım ,soğuttum ve üstüne sürdüm .
- Kuvertur çikolatayı krema ile benmari yaptım ve üzerine kaşıkla koudum ,süt reçeli koydum ,çikolata koydum bu işlemi bir kaç kez tekrarladım ve kürdanla şekil verdim .
- Üzerine kuvertür çikolatayı rendeleyip süsledim.
AFİYET OLSUN.

3 yorum: