LİMONLU EKŞİ KREMALI PASTA















                             Bu pastayı ilk Almanya'da yediğimde ,meyve olarak mandalinalısını yemiştim.Ama özellikle mandalina konserve olmalı ,konserve olmassa lezzetinde iyi sonuç alamazsınız.Mandalina taze değil konserve olmalı.Almanya'da Aldı'dan almıştım. Türkiye'de her yerde bulamıyorum ,konserve mandalinayı bende dün,limonlusunu ilk defa denedim.Uzun zamandır yapmadığım için mandalinalı değil bu seferde limonlusunu deneyim dedim ve sizlerle hemen paylaşmak istedim. Önce facebook//pastakasri sayfamda paylaştım ,şimdide burada paylaşıyorum.
                                    Sevgiler...........
LİMONLU EKŞİ KREMALI PASTA

 1. KATI;
 Hamuru için;
   1 yumurta,
   65 gr.şeker,
   150 gr.un,
   65 gr. tereyağı,
   1 vanilya,
   1 çay kaşığı kabartma tozu,
     Bu malzemeyi yoğuruyoruz,26cm. lik kalıbımıza bu hamuru yayıyoruz. Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt seriyoruz.
 
   2.KATI;
1 paket vanilyalı puding,
200 gr. şeker (şeker ölçünüzü siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz),
250 ml. süt,


        Tencerede bu malzemeyi pişirin ve içerisine ,2 adet kremanızı (400 ml. kremanızı) ekleyin ,mikserle çırpın. 1. kat hamurunuza dökün . Üzerine 2 adet limon kesin ve dizin. 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Soğusun pastanız.Limonun çekirdeklerini soğuduktan sonra çıkartın.
   
      3. KAT;
   Limon suyu ile üzerine jöle pişirip dökün.Traifteki gibi. Pastanızı bir gün dinlendirirseniz daha iyi sonuş alabilirsiniz. Kelepçenizi çıkarıp ,servis edebilirsiniz.
                             Afiyet Olsun.......
       

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım. Pasta nefis görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor benim sevdiğim tarzda bir lezzet ben de Almanya da Aldı ye gitmiştim biliyorum orayı:))sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Selda hanım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Hatice hanım,teşekkür ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil