MASCARPONE ANANAS

MASCARPONE ANANAS
Pastanın Malzemeleri : Mascarpone mousse için
2 yumurta,300gr.mascarpone ,60gr.toz şeker,150 gr,kaymak,bir yemek kaşığı ananas suyu.
2-İngiliz kreması için:2yumurta sarısı,1,5 su bardağı süt,4 yemek kaşığı toz şeker,2 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı buğday nişastası.1 çay bardağı küp doğranmış ananas konservesi.
3-Pralin ve keki nemlemdirmek için:2 su bardağı ananas suyu,3 su bardağı su,1,5 su bardağı toz şeker.
4-İçerisine:1 çay bardağı çikolatalı şanfıstığı drajesi,1 çay bardağı çikolata parçacıkları.
5-İki pat kakaolu kek.
Pastanın Hazırlanışı : 1-Pralinin malzemelerini tencereye koyun ve pişirin ,koyulaşmadan bından ananas şurubumuzu alalım diğer kalanını koyulaştıralım ve soğumaya bırakalım
2-İngiliz kremamızı tencerede pişirin soğusun.
3-Mascarpone mouss: 2 yumurtanın akını şekerin yarısı ile kar beyaz oluncaya dek çırpın. Diğer bir cam kapta 2 yumurta sarısını şekerin diğer yarısı ile tel çırpıcı ile çırpın ve mascarpone peynirini ve kaymağı ekle en son yumurta aklarını köpürttüğün karışım ekleyin. Buna 1 yemek kaşığı ananas suyuve 3 yemek kaşığı ingiliz kremasını çırpın.
4-Kekimizin birinci patını ananas şurubumuzla nemlendirelim,üzerine ananas mousseyi sürelim. Çikolata parçacıkları atalım üzerine .Kekimizin ikinci patını nemlendirelim üzerine ingiliz kremamızı sürelim ve çikolatalı şanfıstığı drajelerinden kremamızın üzerine dökelim.Soğuttuğumuz pralinimizi üzerine dökelim.
5-Fırınlanmış bir dilim ananasımızı ve taze bir dilim ananasımızı üzerine koyalım pastamızın. Pastamın kenarlarını mousse kapatmadım katlarını siz görün diye.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder