TARTOLET



TARTOLET
MALZEMELER
• 100 gr. margarin
• 200 gr. un
• 60 gr. pudraşekeri
• 1 yumurta
• Az vanilya
Not:tart hamurunun miktarına göre kuru olması durumunda az miktarda su ilave edilebilir.
YAPILIŞI
1. Tüm malzemeler toparlanıncaya kadar elde karıştırılıp yoğrulur.
2. Strece sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir.
3. Çıkarılıp mermer tezgah üzerinde merdane ile kullanılacak kalıp büyüklüğünde açılır.
4. Yağlanmış küçük tart kalıbına yerleştirilip bir süre daha dinlenmeye bırakılır.
5. Daha sonra 170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
6. Tartın içi pastacı kreması ile doldurulur. Üzeri arzu edilen meyvelerle süslenir. Ben kivi ve çilekle süsledim.
7. Ayrıca isterseniz meyveyi koruması için jöle ile kaplayabilirsiniz.
PASTACI KREMASI
1,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
3 adet yumurtanın sadece sarısı
2 paket vanilya
Pastacı Kreması Tarifi
Pasta kremasını yapmak için öncelikle derin bir kabın içine sütü boşaltıyoruz. Ardından başka bir kasenin içine 3 yumurtanın sadece sarısını koyuyoruz. Yumurta sarılarının üzerine toz şekeri koyup mikserle çırpıyoruz. Yumurtalı şekerli karışımı sütün olduğu kabın içine boşaltıp tekrar çırpıyoruz. Son olarak da un, nişasta ve vanilyaları da karışımın içine boşaltıp çırpıyoruz. Unun topaklanmadan karışmasına dikkat edin.
Ardından teflon bir tencereye bu karışımı boşaltıyoruz ve ocağa alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Ocakta pişen pasta kreması kıvamını alınca, ocağın altını kapatıyoruz ve üzeri tabaka halini almaması için yine tahta kaşıkla karıştırarak soğutuyoruz. Soğuyan pastacı kremamızı tartoletlerin üzerine koyuyoruz meyva ile süslüyoruz.
AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder