MUHALLEBİLİ KADAYIF (KURU İNCİR VE KURU KAYISILI)

MUHALLEBİLİ KADAYIF (KURU İNCİR VE KURU KAYISILI)

150 gr. kadayıf,
100 gr. fındık içi,
3 yemek kaşığı toz şeker,
100 gr. tereyağı.
Tavada bu malzemleri kavurun ve soğusun.

MUHALLEBİSİ
1 kg. süt,
4 yemek kaşığı dolusu un,
2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası,
1 su bardağı şeker,
limon kabuğu rendesi,
1 çay bardağı hindistancevizi,
5 -6 kuru kayısı ince kıyılmış,
4-5 kuru incir ince kıyılmış.

Bu malzemeleri tencerede pişirin . Kaynadıktan sonra el blendırı ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Hindistancevizi,kuru kayısı,kuru inciri ekleyin.
Diğer taraftan Kavrulmuş olan kadayfınızın yarısını borcama dökün ve yayın. Muhallebinizi üzerine dökün. Üstüne kalan kadayıfınızı dökün ve üzerini düzeltin.
Dolabınıza koyup soğutun. Kare servis yapın.
Afiyet Olsun.....

0 yorum:

Yorum Gönder