Geçen hafta ,Arda'nın Mutfağı diye bir program izledim. Mutfak harika ,modern dizayn edilmiş çok hoş bir mutfak. Meğerse bu Arda ,ünlü bir Şefmiş. Bilemedim ki ,facebookta sayfası varmış. Ne bileyim:))) Devamlı yaptığı yemeğe,tatlıya...... arkadaş diyor:))) Arda yapma şunu ,arkadaş deme diyen takipçileri çok ama Arda hala arkadaş diyor:))) Boş verin desin ya, yemek yaparken kimi şarkı söyler,kimi yemeğin malzemesi ile konuşur:)))) O mutfakta bende olmak isterim.İnsanın yemek yapası gelir,çok hoş bir mutfak:))) Ya işte bu tarifi arkadaştan aldım. Ben sos olarak ahududu kullanmadım,arkadaş ahududu kullandı:)))) Vişne reçeli kullandım sos olarak. Bende tarifimi sizinle paylaşırken arkadaş diye paylaşacağım:)))) Arda'nın Mutfağı ve ekibine başarılar dilerim,paylaşımlarınız,feykaladeninde fevkinde. Birazda Bülent Ersoy'un kulaklarını çınlatalım .Başarılı bir ses. İlk Bülent Ersoy'u ,Kıbrıs Roks Otelde dinlemiştim. Televizyon çekimlerinde ,Seda ,Mehmet Ali Show da.Bizi 2 saat bekletmişti. Ne sinirlenmiştik. Ama gelince herkesin siniri yatıştı.Allah'ım ,o sinirlenen bizler ne olduk:))) Süt dökmüş kedi gibi:)))Alkış bol,ayağa kalkmalar,falan filan.Ama o kadarda olacak ya yılların sanatçısı.O bir Türkiye'nin starı. O ses ne aman Allah'ım.......Fevkaladenin fevkinde...............Yazmaktan yoruldum. Neyse gelelim tarife,sahur vakti malum ........ Arkadaşa ve Bülent Ersoy'a sevgiler..............
Facebook Sayfam;
MALZEMELER
6 adet şeftali (12 adet tatlınız olacak),
12 yemek kaşığı şeker,
1 çay bardağı su.
SÜSLEMEK İÇİN;
Maraş dondurma.
SOS İÇİN;
2 yemek kaşığı vişne reçeli,
2 yemek kaşığı.şeftalinin suyu (fırından çıkan suyunu kullanın),
İkisini karıştırın.
YAPILIŞI;
Borcama ikiye kestiğiniz şeftalileri dizin. Her birinin üzerine 1 er kaşık şeker dökün . 180 derecede pişrin.Üzerine aleminyum folya geçirin. Soğusun. Dondurma ve sos dökerek servis yapın. Ben fındık kırıklarıda döktüm. Arkadaşın tarifi biraz değişti. Ne yapayım frambuazı bulamadım arkadaş:)))))Sevgilerimle..............
0 yorum:
Yorum Gönder