PATATESLİ SANDAL SEFASI
Sayfamda çok yazamıyorum,resmi çekmek ,yayınlamak,üzerini yazmak........Anca yetiştiriyorum. Bazen eşim nerden girdin bu işe der gibi baksada ben seviyorum yaptıklarımı paylaşmayı:))))) Bu bir mutfak aşkı diyelim.Karim var mı? Yokkkkk:)))
Bu patatesi sandal sefasının şekli açık oluyormuş:))) Ben ilk gördüğümde poaçaların ağzı neden açılmış demiştim:))) Meğerse sandal şekli vermkemiş amaç:))) Bende o amaça uydum:)))
Facebook Sayfam;
http://www.facebook.com/pages/pastakasriblogspotcom/183890995053087?ref=hl
MALZEMELER
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvıyağı,
1 su bardağı su,
Maya,
Tuz,
2 yumurta (birinin sarısı dışına sürülecek).
İÇ HARCI;
3 haşlanmış patates,
1 kuru soğan,
Tuz,
Pul biber ve karabiber.
4 yemek kaşığı sıvı yağı. Bu malzemeleri ilk soğanı sonra diper malzemeleri karıştırıp tavada kavurun ve soğusun.
YAPILIŞI;
Hamurunuzu mayalayın. Küçük toplar yapıp içine harcınızı koyun ve az kapatın. Hepsini kapamayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp. Tepside ikinci kez mayalandırıp önceden ısıttığınız fırında pişirin. 200 derece.
Afiyet Olsun...........
0 yorum:
Yorum Gönder