ŞEKER PARE





                      Değişik bir tarif gece saat bir acele ile yazıyorum . Sabah 7 de çocukları denize götüreceğim. Facebooktaki sayfama yazdım oradan buraya yazımı kopyaladım:))))Şimdiden afiyet olsun........

ŞEKERPARE BAKLAVASI

1 çay bardağı sıvıyağı
250 gr. katıyağı,
1 çay bardağı irmik,
1 çay bardağı şeker,
2 yumurta (birinin sarısı dışına sürülecek),
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 adet kabartma tozu,
Yeterinve un,

Üzerini süslemek için fıstık.

ŞERBETİ;

5 su bardağı su,
5 su bardağı şeker,
4-5 damla limon suyu.
Kaynatın.

Geniş bir kaba sıvı malzemeleri koyup karıştırın. İrmiği katın. Un ve kabartma tozunu eleyin. Yoğurun. Kurabiye hamuru gibi olacak. Tepsinize yayın. Üzerine
yumurta sarısını .Ve baklava dilimi gibi kesin . Fıstıkları yerleştirin.Fırında pişirin,şerbet ılık,şekerpareler fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökün. Sıcak olmaz ise irmik yumuşamaz.
Afiyet Olsun....

1 yorum:

  1. Oyyy oyyyy oyyyy şekerpareye bayılırım...
    Bu nasıl bir güzelliktir böyle yahu....
    Ellerine sağlık Tülin Hanımcım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil