SU BÖREĞİ







Su böreğini sevmeyeniniz yoktur. Bizim ev halkı çok sever:)))))))))

SU BÖREĞİ

HAMURU ;
5yumurta,
1 yemek kaşığı yoğurt,
Tuz,
Un.

İÇ MALZEMESİ ; Peynir ve maydonoz.

ARA KATLARI İÇİN; 1 ,5 çay bardağı sıvı yağı.

HAŞALAMK İÇİN ; Su.

Hamuru yoğurun. 30 dk. dinlendirin. 10 beze yapın. Açın un ile. Bol su dolu tencerede açtığınız yufkaları haşlayın. Yağlanmış yuvarlak tepsinize haşlayıp süzdüğünüz yufkanızı serin. Ara katına fırça ile yağ sürün. 5 kat yapın bu şekilde peynirli maydonozlu harcınızı koyun. Diğer 5 yufkanızıda bu şekilde yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kalan sıvıyağı gezdirin .Çörek otu arzu ederseniz serpiştirin üzerine.200 derecelik fırında pişirin. Yumuşak olması için üzerine piştikten sonra nemli bir bez örtün. Kare kesin.

Afiyet Olsun.........



0 yorum:

Yorum Gönder