TARÇINLI ÜZÜM REÇELİ


                    Bu aylarda bol olan üzümde reçel yapmak istedim. Güzelde oldu. Çorlu'ya ,ramazan için iftara gittiğimizde Nurdan çıkardı ve hoşumuza gitti. Ben tarçın ekledim ,tadı güzel oldu.Normalde yoktu tarçın ,ben aldığım tarifte değişiklik yapmayı seviyorum................

         TARÇINLI ÜZÜM REÇELİ

MALZEMELER;

1 kg.üzüm (taze üzüm olacak),
4 su bardağı şeker,
1 çay bardağı su,
Yarım limon suyu,
1 tatlı kaşığı toz tarçın veya rulo tarçın.(hoş bir tat veriyor).

    YAPILIŞI;

Üzümleri temizleyin tanelerini yıkayın ve suyunu süzün . Süzgeçte suyu bitinceye kadar bekletin.Tencereye bir sıra üzüm ,bir sıra şeker koyup 3 saat bu karışımınızı bekletin ki şeker erisin.Ocağınıza alın ve üzümler resimdeki gibi küçülünceye kadar kaynatın. Limon suyu ve tarçın ekleyin kaynasın. Reçel kıvamına gelince altını kapatın. Ben çok koyu yapmadım. Kış için olunca dolaptada koyulaşıyor.Kavonozlara koyun.

                                   Afiyet Olsun..........

4 yorum:

  1. Teşekkür ederim Selda hanım. Sevgilerimle.........

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, yeni takipçinizim, bana da beklerim:
    http://nebihanakca.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Tülin Hanım! bu aralar ben de çeşitli reçeller kaynatıyorum. Üzüm reçelini hiç düşünmemiştim. Tesadüfen geldiğim bloğunda öğrenmiş oldum. Bana da beklerim. Görüşmek üzere, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Nebihan hanım bende takip ettim sizi :) rabia hanım blogunuzun adı ney bulamadım? :)

    YanıtlaSil