FIRINDA KABAK (Kabak yemeyenlere özel)




                      Kabak yemeyenler bu kabak yemeğini yiyorlar. Akşama misafirlerim en çok fırında kabağımı sevdi ama ben en çok karnıyarık için uğraşmıştım. Fırında kabağın malzemelerini doğradım sadece ve fırınladım en çok bu sevildi:))))

            FIRINDA KABAK
4  adet kabak,
1 adet kırmızı biber,
2 adet domates,
Tuz,
Karabiber,
Yarım çay bardağı su,
Dereotu,
6 yemek kaşığı sıvıyağı.

          Tepsiye kabaklarınızı ay şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun kare doğrayın. Kırmızı biberleri uzun doğrayın. Dereotunu ince kıyın. Su , sıvıyağını ,tuzunu ve karabiberini ekleyin ve elinizle karıştırın bütün malzemeleri.180 derecelik fırında pişirin. Servis tabağınıza alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
                         Afiyet Olsun....

               

0 yorum:

Yorum Gönder