KAŞAR PEYNİRLİ PATLICAN KARNIYARIK




                       Bu ara birikmiş fotoların tarifleri çoğaldı topluyazıp yayınlıyorum. O yüzden acele ediyorum ki sizlere çabuk ulaştırayım. Buyurun....

      KAŞAR PEYNİRLİ PATLICAN KARNIYARIK
1kg. patlıcan,
Kızartmak için sıvıyağı,
Süs için;domates ,biber.

ÜZERİ İÇİN:Kaşar peyniri.


İÇ HARCI:
300 kıyma,
1 kuru soğan,
Maydonoz,
2 adet rendelenmiş domates,
2 diş sarımsak,
Baharat,
Yarım çay bardağı sıvıyağı,
Tuz,
1 tatlı kaşığı salça.

    Tavada sıvıyağı ve soğanı koyun kavurun . Kıymayı ve sarımsağı ekleyin pembeleşsinler.Diğer malzemeleri ekleyin ve kavurun. 1 çay bardağı suyu koyun ve pişsin.Ocağınızın altını kapatın.


         Diğer taraftan patıcanlarınızı alacalı kesin ve ikiye bölün. Kızgın yağda kızartın.Kağıt havlu ile yağının fazlalığını alması için üzerine koyun.Borcama dizin iç harçlarını koyun . 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı salçalı sos hazırlayın ve üzerine dökün. 200 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin. Üzerine kaşarlarınızı ekleyin tekrar fırına verin erisin.Fırından alın üzerini domates ve biberle süsleyin.
              Afiyet Olsun.....


0 yorum:

Yorum Gönder