TEFALİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU ÜNLÜ ŞEFLERİMİZDEN ARDA TÜKMEN İLE WORKSHOPTAYIM. 4 - EYLÜL - 2013


            Tefalin kalitesini bilmeyenimiz yoktur. Arda Şefte ,tefal gibi kaliteli bir şef. Pratik ,o kadar çabuk ki ,seri bir şekilde yapacağımız 3 menüyü 25 kişiye 1,5 saatta hem kendi hem bizlere tarifiyle ve yardım ederek bitirtti. Ne çabuk geçti zaman ,eğlenceli ve bilgi dolu. Kuzu inciği mühürleyince ,Tefalin tencereleriyle ne çauk pişti. Tatlımız harika oldu. İç pilavımızın tadı çok hoş oldu. Kaliteli ve seviyeli bir ortamda olmaktan çok mutlu oldum. Tefal,MSA ve Arda Şefe teşekkür ederim o güzel günü bizlere yaşattığı için. Arda şef mütevazii bir kişi,misafir perver ve candan bir şef.Çok konuştuğunu söylüyor,oda bir yetenek ,hem eli ,hem çenesi çalıştı.















                       MEYVELİ ŞİPŞAK TATLI

   MALZEMELERİ;
60 gr. tereyağı
1 bardak dağ meyvesi (frambuaz-böğürtlen-vişne)
185 ml. süt
200 gr. toz şeker
125 gr. un
1,5 çay kaşığı vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz

  HAZIRLANIŞI;
Fırını 175 derecede ısıtın. Pişireceğiniz kapta önce yağı eritin. Fırına koyup fırının sıcaklığında da eritebilirsiniz. Ayrı bir kaba sütü,unu,toz şekeri,vanilya ve kabartma tozunu,tuzu koyun ve karıştırın. Erimiş tereyağının üzerine dökün ama sakın karıştırmayın. Bu karışımın üstüne meyveleri dökün ve yine karıştırmayın. 175 derecede 30-35 dakika pişirin yanına dondurmayla servis edin

                               
                                                  KAYISILI İÇ PİLAV







                      KAYISILI İÇ PİLAV

MALZEMELERİ;
1 adet küçük boy kuru soğan,ince küp doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç kavrulmuş iç badem
2 avuç kırılmış kuru kayısı
2 bardak pirinç
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 bardak et veya tavuk suyu
1 avuç maydonoz

HAZIRLANIŞI;
Pirinci yıkayın ve süzün. Soğanları küp şeklinde ince doğrayın. Maydonozu ince kıyın. İç bağdemleri Tefal CeramicCONTROL tavada yağsız kavurun. Geniş bir Tefal pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını birlikte kızdırın. Soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar yumuşayınca pirinci ekleyin ve orta ateşte pirinç şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sonra badem ve kayısı ilave edin. Toz kırmızı biber,tarçın yeni bahar,karabiber ve tuzla baharatlandırın. Tavuk veya et suyunu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda ateşten alın. Kıyılmış maydonozu ilave edip demlenmeye bırakın. 10-15 dakika sonra karıştırıp tabağa alın ve sıcak olarak servis edin.




                                             NUTRİCOOK İLE TERBİYELİ KUZU İNCİK










                                             NUTRİCOOK İLE TERBİYELİ KUZU İNCİK

MALZEMELER;
2 adet kuzu incik
2 bardak su/et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı veya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
10-12 adet arpacık soğan
1 dal biberiye
4 taze patates
2 havuç
2 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
Tuz-karabiber

HAZIRLANIŞI;
Tefal CeramicCONTROL tavaya incikleri koyun ve her iki tarafında hafif iz verecek şekilde bir kaç dakika mühürleyin. Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun. Soğanları bütün bırakın,sarımsakları sadece bıçakla vurarak ezin. Patatesleri iri küp şeklinde, havuçları 2 cm. kalınlığında kesin. Nutricook'un içinde tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. İzlenen kuzu incikleri tencereye alıp kavurmaya devam edin. Sonra patates, havuç ve biberiyeleri ekleyin. Tuz ve karabiberle, baharatlandırın. 2 bardak su ilave edin ve Nutricook'u et programına ayarlayın,saati 50 dakikaya ayarlayın ve pişirmeye bırakın. Etiniz pişince, ayrı bir kapta yumurta sarılarını, limon suyunu ve biraz tuzu çırpıcıyla karıştırın. Etin suyundan azar azar karışıma ekleyerek karıştırın ve ısılarını eşitleyin. Sonra terbiyeyi tencereye boşaltın. Üzerini maydonoz yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.

                                 
       

0 yorum:

Yorum Gönder