Almanya'dan gelen, ballı buğday gevreğini Burak Kaan bitiremedi . Bende kalan malzeme ile böyle bir uydurdum . Görüntüsüde tadıda çok güzel oldu.Üzerinede bitter çikolata ile hem görüntüsü hemde lezzeti güzel olsun düşüncesiye ekledim. Şahene oldu. Çocuklar çok sevdi.Dokuz adet çıktı . Kalan malzemeleriniz değerlendirmek isterseniz böyle uydurmaca tarifler ortaya çıkarta bilirsiniz. İsminide Burak Kaan'ım canım oğluşum koydu . bunun ismi ne olsun dedim, BİMBOM PASTA olsun dedi .Tabikide ismi Bimbom Pasta olur,çünkü Burak Kaan'ım istedi:))) Allah'ım hepimizin evlatlarını korusun,olmayanlarada evlat nasip etsin....
Ben bunu bayramda yaptım. Yayınladım bir ara facebookta o kadar tarif isteyen oldu ki,inanın zamanım olmadı yazayım. Kusuruma bakmayın anca yazabildim. Şimdiden afiyet olsun.
BİMBOM PASTA
MALZEMELER;
150 gr. Ballı buğday gevreği,(Konfleks),
50 gr. fındık içi (robottan ince çekilmiş),
1 yumurta akı,
4 - 5 adet fındık kırığı ve kayısı çekirdeği kırıkları.
ÜZERİ İÇİN;
Bitter Çikolata (80 gr.).
YAPILIŞI;
1- Geniş bir kaba bu malzemeleri ekleyin, kaşıkla karıştırın. Elinizle yumurtayı karışıma yedirin ki yapışsın.
2-Tupperware'nin üçüzleri ile şeklini bastırarak verdim.
3-Üzerini bitter çikolata ile süsledim.
4-150 derecelik fırında hafif pişirdim. (Çok pişirmeyin sadece yumurta pişsin yeterli.)
NOT; Konfreks'iniz sizin ballı değilse mutlaka içerisine pudra şekeri veya 2-3 yemek kaşığı bal katabilirsiniz. Şeker oranını siz ayarlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder