KAVURMA


          Bu kurban bayramıda kavurmam çok beğenildi. Kendimce televizyondan duyduyum püf noktalarını uygulayınca lezzeti bol oldu . En önemlisi etinizi bir gün dinlendirin ve reçetemede uyarsanız harika bir lezzetle karşılaşacağınıza eminim.Bayramın en güzel kavurması diye söylenince bütün yorgunluğum gitti:))) Nice sağlıklı,huzurlu bayramlar geçirmemiz umudu ile.......


 
  KAVURMA

        4 kilo gr. sığır eti(biraz etiniz yağlı olsun,çok değil),
        2 adet kuru soğan,
        7 - 8 diş sarımsak,
        1 tatlı kaşığı kimyon,
        1 tatlı kaşığı kekik,
        Tuz,
        1/2 çay bardağı sıvı yağı.

              Geniş bir tencereye etlerinizi kare kesip alta sıvı yağı döküp ,pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağınızın altını kısın.Soğanınızı ve sarımsaklarınızı ince doğrayın içerisine atın.Kendiliğinden yavaş yavaş pişsin. Etleriniz yumuşayınca içerisine kimyon,kekik ve tuzunuzu koyun  10 dk. daha pişsin etiniz lokum gibi oluyor. Kurban etimizi biz bir gün dinlendirdik o yüzdende et lezzetli oluyor . Bir gün sizde dinlendirin kavurmanızı öyle yapın. Lezzetinin artığını sizde fark edeceksiniz.
  
                              AFİYET  OLSUN...

















     

0 yorum:

Yorum Gönder