CHOCOLATE MOUSSE CAKE






                         Hafta sonu canımız tatlı çekti ama bol çikolatalı olması istendi evdekilerinden ve bu atmasyon tarifim çıktı diyebilirim. Pandispanya ve mousse bilinen tarif ama ben sadece ikisi ile yapınca atmasyon oldu diyebilirim:)))

            PANDİSPANYASI

3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış),
3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı şeker,
3 yemek kaşığı sıcak su (pandispanyanın nemli olması için),
Yarımpaket kabartma tozu.

         Yumurta aklarını şeker ile kar beyaz oluncaya kadar çırpın.Yumurta sarısı,sıcak su ve elediğiniz un ve kabartma tozunuzu ekleyin .Kelepçeli altı yağlı kağıt serilmiş kalıbınıza dökün ve ısıtılmış 180 derecelik fırınınıza koyun ve pişsin.Soğusun ve pasta keseceğinizle ortadan ikiye kesin .

NEMLENDİRMEK İÇİN;
 Vişne reçelinizi sıcak su ile sulandırın. Pandispanyanızı nemlendireceksiniz. Üzerini nemlendirin yemek kaşığı ile hazırladığınız şurubunuzdan dökün.Her iki katınada.

      MOUSSE ;

80 gr.bitter çikolata (3 adet),
200 gr. krema,3 yemek kaşığı şekerle karıştırın,
80 gr. tereyağı,
1/4 su bardağı süt,
2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış),

      Yumurta aklarını kar beyaz oluncaya kadar çırpın. Kremayı 3 yemek kaşığı şekerle karıştırın. (koyulaşıncaya kadar çırpın).Süt,çikolata ,tereyağını benmari usülü ile eritin. Eriyince yumurta sarılarını ekleyin karıştırın. Ocaktan alın. Yumurtaların beyazlarını söndürmeden bu karışıma ekleyin.Yavaş yavaş ekleyin sönmesin kar beyaz yumurtalar.En son kremalı karışımıda ekleyin yavaş yavaş yumurta köpükleri sönmesin. Ben silikon bir karıştırıcı ile karıştırıyorum.

      Pandispanyamızı vişne şurubu ile nemlendirdik. Moussemiz hazır ,pandispanyamızın ilk patını kalıbımıza yerleştirelim mousse sürelim.İkinci patımızı koyalım tekrar mousse sürelim. Üzerini yemek kaşığını pastaya batırıp çıkarttım şeklini verdim. Bir gün pastanız dinlensin. Ertesi gün kalıptan çıkartın daha iyi sonuç alacaksınız.
                            Afiyet Olsun.....




















0 yorum:

Yorum Gönder