ELMALI TATLI (Un yok)









 Çok değişik bir tatlı ,içerisinde un yok.Lezzetide harika idi. Un olmadığını duyunca hemen yaptım. Özellikle buzdolabına koyarsanız ve bir gün bekletilirse dahada bir lezzetli oluyor.

ELMALI TATLI (Unsuz ,Un yok)

3 yumurta,
75 gr. tereyağı,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı ceciz içi,
3 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış elma,
1/2 su bardağı kuru üzüm,
1 paket vanilya,
1 pakaet kabartma tozu.

 ŞERBETİ;
2 su bardağı su,
3 su bardağı şeker.
Bir - iki damla limon suyu. ( Şerbetinizi kaynatın ocakta ılısın)

ÜZERİ İÇİN;
1 paket krem şanti .
(Üzerindeki tarife göre yapın .Çırptığınız krem şantiyi buzdolabınıza koyun dinlensin.)

YAPILIŞI;
Şekeri ve yumurtayı çırpın.Erimiş tereyağınızı ekleyin karıştırın.Sırası ile diğer malzemelerinizi ekleyin ve karıştırın. Üstüne cevizinizi koyun ve üzerini bastırın cevizler çok dışta kalmasın ki yanmasın.180 derecelik fırında pişirin. Piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.Fırından çıkartın üzerine ılımış şerbetinizi dökün. Şerbet ılık,tatlı sıcak olacak.Tatlınız soğusun. Üzerine krem şantinizi yapın ve dökün. Buzdolabınıza kaldırın.Servis ederken ben nane kullandım.  Soğuk servis yapın. 

 Afiyet Olsun.....





0 yorum:

Yorum Gönder