EMSAN WORKSHOP Meksika Yemekleri Yaptık.1- Quesadılla 2- Ananaslı Sığır Eti 3- Bunuelos

     
              Emsanın düzenlemiş olduğu bu Workshopta çok güzel bilgiler aldık.İlk defa Meksika yemeği yaptım.Bizim yemeklere yakın sadece isim değişikliği içerisine giren malzemenin birinin fazla olması.Mesela,Anaslı sığır eti bizlerinde bildiği ve tadına alışık olduğumuz bir tat.İçerisinde değişik dediğimiz ananas vardı ama bizler Osmanlıdan alışığız tattı diyorum.Pilava kayısı konur Osmanlıda bilirsiniz.Farkı içerisinde ananas olması.Yerken ve yaparken bize yabancı olmayan ve tad larakta beğenerek yediğim bir yemekti.Quesadılla tadı bana yabancı değildi.Bildiğimiz lavaş böreği idi. Tatlı olarak ;Bunuelos bizim yumurta tatlısının biraz koyu kıvamlı hamurla kızartılmış olduğu bildiğimiz tattı.Yani biz Türk'lerin damak tadına uygun yemeklerdi.Ama bir uzak doğu lezzetlerinden olan Sushi olsa ne yapardım:((( Hayatta yiyemezdim heralde:))) Sadece yapar çıkardım sanırım. Ama Meksika yemeği damak tadımıza uygun derim. Yapmanızı ve yemenizi tavsiye ederim.              Ben , Tümayın Mutfağının gurubunda idim. Tümay hanım ,çok nazik ve kibar bir hanım.Facebookta arkadaş olduk kendisi ile ben katılmak istedim ve sağ olsun kabul etti.Çok eğlenceli,nezih bir ortamdı.
            Emsanın ürünleri çok kaliteli ve kullanışlı idi. Nerde ise bütün malzemelerini kullandık. Çok değişik olan seramik bıçakları idi.Çok keskin bir bıçaktı. Tencereleri,porselenleri,kaşık,bıçak takımları çok hoştu.....
            Eks yede ayrıyeten çok teşekkür ederim. Çok nezih bir ortamdı.

            Tümay hanıma, Emsana ve Eks ye bu güzel günü bize yaşattıkları için teşekkür ederim....


                              ANANASLI SIĞIR ETİ  (Ana yemeğimiz idi)
 6 kişilik

MALZEMELER

2 yemek kaşığı mısırözü yağı,
900 gr.kemiksiz sığır budu veya bonfile (5 cm'lik kuşbaşı doğranmış),
1 adet soğan (ufak doğranmış,
1 adet  kırmızı biber (çekirdekleri alınıp ufak doğranmış),
1 - 2 adet jalapeno biberi (çekirdekleri alınmış doğranmış),
450 gr. taze ananas dilimleri,
8 adet taze nane yaprağı (doğranmış),
250 ml. et suyu,
Nane yaprakları (süslemek için),
Tuz ve çekilmiş tane karabiber.

     YAPILIŞI
Tavada yağı ısıtın, kuru soğanı pembeleşinceye kadar ,kırmızıbiber ve jalapeno biberlerle birlikte kavurun.Etleri ekleyin ve kavurun.Ananasları , et suyunu ve nane yapraklarını  ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin .Nane yaprakları ile süsleyin ,biz taze kekikle süsledik.





            Meksika Salatası.






  QUESADILLA

MALZEMELER;

14 adet pişmemiş tortilla (Lavaş ekmeği),

İçi için;
1 su bardağı cheddar peyniri rendesi,
3 adet jalapeno biberi (çekirdekleri alınmış ve şerit halinde doğranmış),
Tuz ,karabiber,
Sıvıyağ (kızartmak için)

YAPILIŞI;
Peynir ve biberleri bir kasede karıştırın.Tuz ve karabiberde ekleyin.Tavaya bir yemek kaşığı yağ koyun ve ısıtın.Tortillaları elinize alın ortasına hazırladığınız içten koyun ve yarım ay şekli vererek bastırın, tavaya koyun.Alt ve üstünü altın sarısı oluncaya kadar kızartın.Havlu kağıta alın ve servis tabağına üçken şekli vererek kesin .




               Ananas ve taze nane yapraklarını ekledik. Et suyunu ekledik.
    Buda ana yemeğinin malzemeleri idi....



            BUNUELOS (Tatlı)
 6 Kişilik
  MALZEMELER
2 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Yraım tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı şeker,
1 adet çırpılmış yumurta,
120 ml. süt,
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı,
 Sıvıyağı (kızartmak için),
Pudra şekeri 8üzerini süslemek için).

ŞURUP İÇİN;
1 su bardağı esmer şeker,
750 ml.su,
2,5 cm'lik çubuk tarçın,
1 tane karanfil.

YAPILIŞI;

         Önce şurubu hazırlayın.  Bütün malzemeleri koyun tencereye.Şurubumuzun kıvamı olunca ocaktan alın.İçerisinden tarçını ve karanfili alın.Şerbetin ılıması için bir kenara alın.
        Un ,tuz, ve kabartma tozunu eleyerek bir kaseye alın. Şekeri ekleyin. Başka bir kasede yumurta ve sütü çırpın.Yavaş yavaş karıştırarak una ekleyin.Son olarak erimiş tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru hafif unlu bir zemine alıp pütürsüz ve elastik hale gelene kadar yoğurun. 18 parçaya ayırıp küçük toplar yapın. Elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Yağlı tahta kaşık sapıyla ortalarına delki açın. Tavada altın sarısı rengi alana kadar kızartın. Kevgirle tavadan çıkartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Şerbete batırın. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.








 
            Emsanın biz katılımcılarına hediyesi idi.Çok şirin fincanlar,teşekkür ederiz Emsan:))




             Kırmızı biberleri ve soğanı ince kıydık.
Eti ana yemek için hazırlıyoruz.Kavurduk.


           Ananasları yemeğe koyduk.
















0 yorum:

Yorum Gönder