FANTALI KEK



 FANTALI KEK

KEK İÇİN MALZEMELER;

4 yumurta,
250 gr. şeker,
125 gr. sıvı yağı,
300 gr. un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı fanta.


                                         KREMASI İÇİN;
      600 gr. labne peyniri,(3 paket - 200 gr.)
      400 gr. sıvı krema (iki paket-200 ml.),
      1 adet vanilya.

               KEK PİŞTİKTEN SONRA;

       1 su bardağı portakal suyu.

                                     SÜSLEMEK İÇİN;
     3 kutu hazır mandalina konservesi (mandalinanız konserve olsun ,taze ile güzel olmuyor).

                    YAPILIŞI;

Yumurta ve şekeri çırpalım.Sıvıları ekleyin. Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin onları ekleyin.Dikdörtgen borcamı yağlayın ve kekinizi dökün.175 derecelik fırınınızda 40 dk. pişiriyorsunuz. Kekinizi soğutun.Soğuduktan sonra,1 su bardağı sıktığınız portakal suyunu üzerine gezdirin nemlensin.

      KREMANIN HAZIRLANIŞI;

   Sıvı kremayı koyulaşıncaya kadar çırpalım.Labne peynirini ekleyelim.Vanilyayı katıp karıştıralım.Soğuyan kekimize kremamıza sürelim.

  Üzerine konserve mandalinanızı dizin sıra ile. Servis ederken kare kesin.

            Afiyet Olsun...

.


0 yorum:

Yorum Gönder