FRAMBUAZ SOSLU PANNA COTTA



               Alafranga olan bir sütlü tatlısı. Uzun zamandır yapmak istediğim ama diğer tariflerden Panna Cotta'ya sıra gelmeyen bir tatla buluştum. Görüntüsü kadar lezzetide harika idi.Frambuaz sosunu ve meyvesini Panna Cotta'ya çok yakıştırıyorum. Tarif diye seslenenleri duyar gibiyim,biliyorum resimledim ama tarif yazmakta biraz geciktim:))) Hemen yazıyorum ,hafta sonu yapmak isteyen arkadaşlar olur diye hemen yazıyorum.....

             MALZEMELER;

1 lt. krema,
400 gr. süt,
250 gr. toz şeker,
7 adet yaprak jelatin,
1 paket vanilya,

      ÜZERİ İÇİN;
Frambuaz sosu ve meyvesi.Şanfıstığı tozu.

      HAZIRLANIŞI;

1- İlk olarak jelatinler üzerini geçecek kadar soğuk suyun içinde yumuşatılır.
2- Süt,krema ve şeker ocakta parmak yanmayacak kıvama gelinceye dek ısıtılır.
3-Bir tencerenin içerisine kaynamış suyu koyun , üzerine mayonez tencerenizi yerleştirin.
4-Yumuşayan jelatinin suyunu süzgeçten geçirin,kalan süzgeçteki jelatini mayonez tenceresine koyun .Sıcaklığı gören yumuşamış jelatin su gibi eriyecektir.
5- Eriyen jelatini ocaktan aldığınız sütlü ,kremalı, şekeri ılıtmıştınız içerisine boşaltın ve tel ile karıştırın.
6-Son olarak vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ve krem karamel kaplarına boşaltın.
7-Derin dondurucunuzda 1- 2 saat bekletin.Sonra buzdolabında + 4C dereceye konulur.
8-Bir gece buzdolabında bekletildikten sonra, bıçakla etrafından kesilip,servis tabağına ters çevrilir ve çıkartılır. Resimledim aşama - aşama.....
9-Frambuaz sosu ile süsleyin .Üzerien frambuazla ve şanfıstığı tozu ile süsleyin.

                        AFİYET OLSUN.......
















































2 yorum:

  1. Bugün jelatin almaya gidiyorum Eminönüne ...
    Mutlaka yapıcam canım öyle güzel anlatmışsınki eline emeğine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil