FRAMBUAZ SOSLU YAŞ PASTA







          Yaş pastayı sevmeyeniniz yoktur sanırım. Buda görünüşü ile süper bir lezzet.Aşama aşama resimlemeye çalıştım ki daha net anlıyasınız diye.........

           MAZEMELERİ;

PANDİSPANYASI;
 7 yumurta,
 200 gr. şeker,
 150 gr. un,
 12 gr. kabartma tozu(bir paket kabartma tozu 10 gr.).

           KREMASI;
 1 yumurta,
 25 gr. buğday nişastası,
 115 gr. şeker,
 40 gr. un,
 500 ml.süt,
 1 paket vanilya,
 50 gr. tereyağı.

       ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN;

 SuperFresh'in vişnesi.Ve toz antep fıstığı.

        İÇİNE KOYMAK İÇİN;

 SuperFresh vişnesi ve fındıklı çikolata kaplı grajeler.



        KREM ŞANTİLİ KREMA İÇİN;

  3 paket krem şanti .(Hazır krem şantinizi hazırlayın, kutunun arkasında ki tarifte ki gibi), Bol krem şantili bir pasta oluyor.Dolabınıza alın ve 1 - 2 saat dinlensin.

      ÜST SÜS KREMASI İÇİN; Beyaz olan krem şantimizden 1 su bardağı alalım ve içerisine bir tatlı kaşığı kakao koyup karıştıralım kakaolu kremamızda hazır oldu. Üzerini süslemek için ;krema sıkma torbasına kakaolu kremamızı koyacağız .

   ÜZERİ İÇİN FRANBUAZ SOSU;

  30 gr. frambuaz sosu,
  10 gr. suyu karıştırın .
     Hafif akışkan bir sos olacak ki pastamızın kenarlarından aksın.
(Bu sosu pasta malzemeleri satan yerlerden 1 kilo olarak alabilirsiniz.Emin önünde ,Mehmet efendi kahvecisinin sırasında çok pasta malzemeleri satan yerler var.)



                 PANDİSPANYANIN  YAPILIŞI;
   
         1- Yumurtaların beyazı ve sarıları ayrılır.
         2- Yumurtanın sarısı 1 su bardağı şekerle krema haline gelinceye kadar çırpılır.
         3-Yumurtanın beyazını bir fiske şeker ve bir fiske tuzla aynı yöntemle kar beyaz oluncaya kadar çırpın.Köpük olsun.
          4- Un ve kabartma tozunu ekleyin.Spatula veya elinizlealttan yukarıya doğru yavaşca köpüklerini kaçırmadan unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma yedirin. (Mikserle çırptığınız taktirde,pandispanyanızın köpükleri söner pandispanyanız kabarmaz,bu bir püf noktadır),
          5- Kelepçeli kalıbınızın altını önce aleminyum folya ile daha sonra yağlı kağıtla kaplayın ve kenarlarını sarın ki pandispanyanız dışarı akmasın.(İki kat olacak,aleminyum folya ve yağlı kağıt) Kelepçeli kalıbınızı,tel ızgaraya  koyun ,
          6-180 derecelik önceden ısıtılmış fırına koyun ,fırınınızın derecesini 160 'a getirin. Aksi taktirde içi pişmez.
          7- Piştikten sonra soğuması için kenara alın.

        KREMASININ YAPILIŞI;

 1- Süt kaynatılır ve şeker eklenir.
 2- Başka bir kaptanişasta,yumurta,un,vanilya çırpılır.Süt yavaş eklenerek karıştırılarak eklenilir.
 3- Ocağa alınılır. Muhallebi kıvamına gelince tereyağı eklenir.5 dk. daha karıştırılarak pişirilir.
 4- Soğuması için kenara alınır.
 5- Kremamız soğuduktan sonra 4 yemek kaşığı hazırladığımız krem şantiden koyulur ve mikserle çırpılır.Kremamız hazır.

         PASTANIN YAPILIŞI;

    1- Pandispanyanızı 3 eşit parçaya kesin.
    2- İlk katını koyun ve pastacı kremamızdan sürün ara kata vişne fındıklı çikolatalı drajelerden dökün.
    3-Tekrar krema sürüp ikinci katın olan pandispanyamızı koyup tekrar krema vişne ,draje ,üzerine kremşanti sürün.
     4- Üçüncü pandispanyanızı koyun,pastacı kremanızı sürün . Tekrar vişne ve draje koyun. üzerien kremşanti sürün. Pastamızın üzerini bol krem şanti sürün. Pastamızda bol krem şanti oluyor.
     5- Franboaz sosunu pastamızın üzerine dökün , etrafa akmasını spatulanızla yapın ki üzerinden etrafa aksın.
     6- Pastamızın ortasına bir küçük kapla yuvarlak bastıralım ki vişnemizi koyalım . Vişnemizi koyalım üzerine 3 yemek kaşığı framboaz sosundan  gezdirelim.
     7- Krema sıkma torbamıza iki ayrı şekilde ,birisi  beyaz krem şantili diğeri kakolu krem şantili kremamızı koyalım . Resimdeki gibi duyumuzu takalım ve krema sıkma torbasından sıkalım. Bir sade , bir kakaolu sıkalım.
     8- Buzdolabı poşetimize  iki yemek kaşığı framboaz soumuzdan koyalım ve ucunu çok minik keselim. İnce bir şekilde framboaz sosumuzdan etraflarına yuvarlak olacak şekilde gezdirip 5 yuvarlak yapalım.
     9- Daha iyi bir sonuç elde etmek için pastamız bir gece dolapta dinlensin.

  NOT;Fırınınızı her zaman ısıtın. Isıtılmayan bir fırında pastanız iyi sonuç vermez.

            ''Isıtılmayan bir fırın tıpkı,soğuk suda haşlanmış bir makarna gibidir.Makarnanızı soğuk suda haşlamak nasıl kötü bir sonuç verirse, pastanızıda ısıtılmamış bir fırında pişirmek , iyi bir sonuç vermez.'' Buda Tülin Kalkan sözü olsun:)))


                   AFİYET OLSUN......


   

           














































2 yorum:

  1. Nefisss olmuş canım bollll şantili gerçektende...
    Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Emel hanım teşekkür ederim.Sevgiler....

    YanıtlaSil