HAVUÇLU KURABİYE

 

 
 
Kurabiyemizin en son kısmı çok değişik,piştikten sonra soğuyor. Üzerine reçel sürülüp hindistancevizine bulanıyor. Çok değişik olan kurabiyenin tarifini yazarmısınız? diyen üye canlarıma hemen yazıyorum:)))
 
MALZMELER;
 
2 yumurta,
2 çay bardağı yoğurt,
2 çay bardağı sıvıyağı,
2 çay bardağı pudra şekeri,
200 gr. eritilmiş tereyağı veya margarin (eritilecek),
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
 
İÇ HARCI;
3 adet havuç rendelenilir,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz,
1 çay bardağı su,
Tarçın.
Bu malzemeleri tavaya koyun. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin ,suyu bitince tamamdır. Piştikten sonra soğutun.
 
YAPILIŞI;
1- Yoğurma kabına, yoğurt, sıvıyağı, katıyağı ve yumurtayı karıştırın.
                 2-Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyin üzerine yavaş yavaş ekleyin .Yoğurma işlemini yapın.
3-Hamurunuzu yarım santim kalınlığında açın ve kare kesin.
4- Her kare yarım santim aralıklarla 3 çizik atılır bıçakla.
5-Ortasına harç konulup köşesinden sarılır.
6-150 derecelik fırında pişirilir.
7- Fırından çıkar çıkmaz sıcağı ile fırça yardımı ile reçel sürülüp ,Hindistan cevizine bulanır.
 
AFİYET OLSUN.......

  NOT;Fırınınızı her zaman ısıtın. Isıtılmayan bir fırında pastanız iyi sonuç vermez.

            ''Isıtılmayan bir fırın tıpkı,soğuk suda haşlanmış bir makarna gibidir.Makarnanızı soğuk suda haşlamak nasıl kötü bir sonuç verirse, pastanızıda ısıtılmamış bir fırında pişirmek , iyi bir sonuç vermez.'' Buda Tülin Kalkan sözü olsun:)))



























0 yorum:

Yorum Gönder