KARAMELLİ MUHALLEBİ





           Şiddetle yapmanızı tavsiye ederim. Harika bir süt tatlısı oldu. Bu kadar lezzetli olacağını hiç düşünmemiştim. Yiyen bir daha yemek istedi ama kalmadı:))) Çok beğenildi benden söylemesi. Üzerine koyduğunuz milföy harika bir lezzet verdi. İçerisinde krema olması zaten ap ayrı bir lezzetti .Reçetemi uygulayıp, duygularınızı benimle paylaşırsanız sevinirim:))) Önmeli bir not şimdiden söyleyim. Servis anında karameli dökün aksi taktirde saatlar öncesi yaparsanız dibe çökecektir. Birde milföylerin çıtır - çıtır olması şart ,servis anında dökün üzerine . Aşama aşama uyarsanız tam ölçü ile misafirleriniz ve hatta siz bir daha yemek isteyeceksiniz:)))) Sevgiler....

                KARAMELLİ MUHALLEBİ

             MALZEMELER;
1 lt. süt,
6 yemek kaşığı tepeleme un,
1 yumurta,
1 paket krema (200 ml.),
2 paket vanilya,

      KARAMELİ İÇİN;
 2 su bardağı şeker,
4 yemek kaşığı sıcak su (özellikle sıcak su),
1 paket krema(200 ml).

        ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN;
250 gr. milföy hamuru.

       HAZIRLANIŞI;

         1-Milföyleri fırın tepsisine yerleştirin.190 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Kenara alın ve soğusun. Soğuduktan sonra pişen milföyleri kırın elinizle.Karamelli muhallebimizin üzerini süsleyeceğiz bu milföy kırıkları ile.
         2-Tencereye un, şeker,yumurta ,vanilya ve süt konulup karıştırılarak kaynatılır.
         3- Kaynayan muhallebi ocaktan alınır, krema ilave edilir. Mikserle 5 dk. çırpılır.
         4- Kaplara eşit bir şekilde paylaştırılır.Ve buzdolabına konulur.
         5-Karameli yapmak için tavaya şeker konulur. Şeker karıştırılarak eritilir.Karamelize olan şekerlerimiz ocaktan alınır Sıcak su ve krema ilave edilir.Karamelimizin ılıması için kenara alınır. Ilıdıktan sonra süzgeçten pütürlerini süzün.
         6- Ilınan karamellerimizi buzdolabına koyup soğuttuğumuz muhallebimizin üzerine kaşıkla paylaştırıyoruz.Bu işlemi mutlaka servis anında yapın. (Beklerse şekerli olan karamelimiz dibe çöker. Servis anında karamelimizi dökün.)
         7-Milföy kırıklarınız üzerine serpiştirin.
         8-Soğuk servis yapın.

          PÜF NOKTASI:
     1-Şeker karamelize edilirken sürekli karıştırılır.
     2-Karemelimizi servis anında dökün.Aksi taktirde dibe çöker. Servis anında karemlinizi ve milföy kırıklarını kullanın.




           Servis tabağına koyun ve çikolta sosu ile süsleyin. Kenarlarına milföy kırıklarından serpiştirin.














            Hazırladığınız karamelleri kremanızın üzerine kaşıkla dökün.




                          Karameli yaptıktan sonra süzgeçten kalan şekerlerini geçirin. Pürüzsüz olsun.

      Muhallebileri bardaklarınıza paylaştırın. Dolapta soğusun.

2 yorum:

  1. Her haliyle müthiş tadı kimbilir nasıl güzeldir...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ,Emel hanım. Yapmanızı tavsiye ederim harika oldu.

    YanıtlaSil