PATATESLİ BÖREK







Bu böreği uzun zamandır yapmamıştım. Bayramda çeşit olsun diye yaptım. İçerisinde ki patateslerin soğanlarını kavurduğum için lezzetli oluyor. Bir püf nokta soğanı kavurunca yaptığınız börek veya yemek ne olusa olsun çok lezzetli oluyor.......


PATATES BÖREĞİ

4 adet yufka.

SIVI HARCI;

1çay bardağı  yoğurt,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 yumurta.

İÇ HARCI İÇİN;

6 adet haşlanmış patates(kare doğrayın),
1 adet kuru soğan,
Tuz,pul biber , kara biber.

Tnecerede sıvı yağını ve soğanı koyun kavurun. Pembeleşince üzerine patates ve baharatlarını ekleyin karıştırın.5 dk. kavrulsun. Ocağınızın altını kapatın ve soğusun.

 YAPILIŞI;

 Masanıza yufkanızı serin.Üzerine harcınızı sürün. İkinci kat yufkanızı koyun tekrar harcınızı sürün. 8 eşit parçaya kesin patatesli harcınızı koyun ve sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecelik fırınıda pişirin.
    
AFİYET OLSUN....


0 yorum:

Yorum Gönder