BOMBOLONI SOFFICI



                Bu ara o kadar çok pasta yaptım ki bende şık bir kutu alıp ,arkadaşlarıma hediye götürüyorum. Çok lezzetli bir pasta oldu. Sıcak yemeyi seviyorum ben . Tarif  sonra:))))
                Bir gün sonra :))) Evet tarifi yazacağım inşallah :)) Dün resimleri yayınladım,oğlum boğaz ağrısından ateşini düşüremedik,o yüzden tarif yazamadım kusura  bakmayın :((   Şimdi antibiyotik alıyor daha iyi....
      Facebooktaki sayfamda tarif isteyen takipçilerim tarif istiyorlar hemen yazıyorum :)))
https://www.facebook.com/pages/pastakasriblogspotcom/183890995053087

          Bu tarifi ;https://www.facebook.com/selda.mutfakta?fref=ts aldım. Selda hanım Almanya'da yaşıyor harika pastalar yapıyor.Ellerine sağlık ve bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim.
         Berlineri çok seviyorum ama kızartıldığı için çok ağır geliyor. Buda onun tadına yakın. Kızartmaktansa fırında yapmak çok hafif oldu.  Selda hanıma bu güzel tarifi için teşekkür ediyorum.......Selda hanımda arkadaşı Rossella'dan almış onada teşekkür ediyorum :))) Bu tarif Alman usulu Krapfen - Berliner'den daha hafif bir tat denemenizi tavsiye ederim......
            16 yıl öncesi ,ilk Ankara'da Real'de yemiştim Berliner. Almanya'da  ablamda  yemiştik harika bir tat.Ama ben sıcak seviyorum sıcacık oh mis - mis :))))
              
               BOMBOLONI SOFFICI    (İtalyan Usulü Krapfen / BERLİNER)

         HAMURU İÇİN;
1 kg. un,
1 paket yaş maya ( veya 2 paket kuru maya),
2,5 su bardağı ılık süt (500 ml),
1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı şeker,
200 gr. tereyağı (yumuşak olsun),
1 yumurta,
1 vanilya aroma (Dr. Oetker minik tüp şişede),
2 paket vanilya,
1/2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi,

İÇ MALZEMESİ;

     Mürdüm eriği marmelatı veya arzu ettiğiniz başka marmelat,limonlu marmelat, vişneli marmelat...... (ben ilk vişne marmelatı ile yemiştim alıştığım bir tat harika oldu. Ben çikolatalıda yaptım 3 çeşit iç yaptım. Siz nasıl tercih ederseniz sizin tercihinize  kalmış......).

     ÜZERİ İÇİN;

150 gr. tereyağı ,
1 su bardağı şeker,
3 paket vanilya,
3 çay kaşığı tarçın.
         Tereyağı hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Tereyağını eritip piştikten sonra bombolonılerin üzerine eritip süreceğiz.

         YAPILIŞI;
      1-Hamur  yoğurulur.
      2- Mayalanması için bekletilir.
      3-Hamur mayalandıktan sonra,fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve 29 adet beze yapın  Bezenizi elinize alın ortasını açın ve içerisine  marmelat veya çikolata sürün.Sıkı kapatın aksi taktirde pişerken içiniz dışına çıkabilir.Kapattığınız taraf aşağı gelecek şekilde tepsiye koyun.Bu işlemi bezeleriniz bitinceye kadar yapın.
     4-İçlerini doldurduğunuz bezeler tepsiye yerleşti tekrar mayasının gelmesi için sıcak bir ortamda bekletin . Mayalanıp kabardıktan sonra önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.
    5- Fırından aldığınız bombolonilerin üzerinen erittiğiniz tereyağını sürün.
    6-Önceden hazırladığınız vanilya , tarçın ve şekeri kasede karıştırmıştınız onu tereyağı sürdüğünüz bombolonilerin üzerine serpin.
   7- Fırınınızı kapatın derecesini ve tekrar bombolonileri bu işlemden sonra tekrar fırına verin . 15 dk. pişmeden fırının sıcaklığı ile fırınınızda kalsın.Bu işlem şekerli vanilyalı ve tarçınlı karışımın hamura yapışmasını sağlıyor. Ilık servis yapın.....

                            AFİYET OLSUN.............                                                                                                                                                    















































                                           Kalanlarda  difrize girmeye hazır :)))



1 yorum:

  1. merhaba tariflerinizi çok beğendim özellikle pastalar süper ancak resımlerın boyutlarını az buyutursenız daha guzel gorunur kanaatındeyım.bana da beklerım emekkafee.blogspot.com

    YanıtlaSil