DESENLİ YAŞ PASTA




Buda kürdanla desenini yaptığımız bir yaş pastamız.Tarifi hemen yazayım sohbetim kısa olsun. Resmini yayınlıyorum ama tarif yazamıyorum :)) Sizlerden tarif diye yazanlar oluyor :)) Buyrun tarif.


     KALIBIMIZ;
       Boy; 31,
       En; 25.

           MALZEMELER;

360 gr. yumurta ( 6 veya 7 adet),
150 gr. su,
280 gr. un,
200 gr. toz şeker,
35 gr. ovalette,
20 gr. mısır nişastası,
8 gr. kabartma tozu.

 KREM ŞANTİ;

 2 su bardağı krem şanti,
2 su bardağından 2 parmak eksik süt.
   Mikserle çırpın bol krem şantili bir pasta olacak .Buzdolabında koyun 2 saat dinlensin.


Bitter ganaj krema;
 200gr. bitter çikolata.
 200 gr. krema.
   Kremamızı tencerede kenarları kaynayıncaya kadar ısıtalım . Ocaktan alalım ve bitter çikolatamızı ince kıydıktan sonra içerisine atalım karıştıralım sıcağı ile erisin çikolata.

ARA KREMASI;

5 su bardağı süt,
8 çorba kaşığı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 yumurta sarısı,

  Bu malzemeleri tel çırpıcı ile çırpın ve ocakta pişirin. En son kremamız piştikten sonra ; 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyin ve tekrar 3 - 4 dk. daha pişirin.Kremamızı tepsiye alalım ve paletimizle kazıma işlemi yapalım. Daha parlak ve lezzetli oluyor bu işlem yapılınca. Kazırken kremamızda soğudu ,benmari usulü ile bitter çikolatamızı eritelim vekremamızı mikserle karıştıralım.. Bitter ganaj kremamızı içerisine dökelim ve mikserla karıştıralım.

                 HAZIRLANIŞI;

                  PANDİSPANYA;

         1-Pandispanya için,bütün malzeme kapta karıştırılır,
         2-Mikserin 6. devrinde 7 dk. çırpılır.
         3-Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kelepçeli kalıba boşaltınız.
         4-Ortası hafif çukur kalacak şekilde üzeri kaşıkla  düzeltilir.
         5-180 derecelik fırında koyun fırını 150 dereceye ayarlayın ve 25 dk. pişirin.
         6-Soğuması için tele koyun ve soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkartın. (bir gün bekletirseniz daha iyi olur).
          Beyaz sos;2 yemek kaşığı kremşanti ,2 yemek kaşığı jöle karıştırın.
                 PASTAMIZIN YAPILIŞI;

            1- Pandispanyamız enine 3 ve ya 4 parçaya kesilir.
            2-İlk patı koyup sıra ile krema ,frambuaz içikolata parçaları konur. İkinci pat....sıra ile aynı işlemi devam edin.
            3- En son kat pandispanya konur ve  bol krem şanti sürülür. Kenarının şekli verilir.Üzerine framboaz soso dökülür . Beyaz krema sıkma torbasına konur ve ince kesilir ucu. İnce şeritler halinde pastamızın üzerine sıklır.Ve kürdanla yukarıdan aşağıya çizik atılır.
            4-Pastamızın krem şantili kontürünü krema sıkma torbamıza duy ucu takalım ve süs yapalım,kenarlarına.
       

                           AFİYET OLSUN....





















































             Kremayı ocaktan kenarları kaynayınca alıyoruz ve bitter ganaj çikolatayı ince kıyıp sıvı kremamıza koup karıştrıarak eritiyoruz.

            Ana kremamız pişti soğudu ve sıvı kremamıza bitter ganajı karıştırdık ılıdıktan sonra ara kremamızı alta koyup üzerine sıvı krememalı ganaj bitter çikolatalı kremamızı koyup mikserle çırpıyoruz.
           Resimdeki ölçü fazla oldu . SİZİ RESİM YANILTMASIN; siz 200 gr. sıvı krema ,200 gr. bitter kuvertür çikolata ile yapın . Başka pastayada kullandığımız için resimdeki  500  krema, 500 çikolata oldu sizi yanıltmasın. Bir günde iki yaş pasta yapınca :)))














































































1 yorum: