ISPANAKLI KATMER BÖREĞİ (TEPSİDE)


                        Çok lezzetli bir börek oldu. Biliyorum çok fazla yazamıyorum biran önce resimleri koyup sizlere tarif yazma çabasında olduğum için hemen tarife geçmek istiyorum:)))

         MALZEMELER;
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1,5 çay bardağı su,
250 gr. margarin,
1 adet kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
Tuz.

        İÇ MALZEMESİ;

300 gr. ıspanak,
Tuz,karabiber,
1 su bardağı beyaz peynir.

    Bu malzemeleri karıştırın.

        YAPILIŞI;

1-Sıvı yağ, yoğurt,su,tuz karıştırılır.Un ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
2-Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Servis tabağı büyüklüğünde açılıp bezelerin aralarına erittiğimiz margarini sürelim.
3-Üst üste hazırladığımız hamurları büyütelim merdane ile açalım.Tepsiye yerleştirelim.İç malzemeyi karıştıralım ve üzerine dökelim.
4-Kalan bezeleride aynı şekilde açalım veher katını yağlayalım.Ispanaklı harcımızın üzerine koyalım.Hamurumuzu yerleştirelim ve 200 derecelik fırında pişirelim.Tepsinizi piştikten sonra soğuması için tezgahınıza ters çevirin ve kare keselim.(Arzu ederseniz üzerine yumurta sarısı sürün ben sürmedim)

                   AFİYET OLSUN......

















1 yorum:

  1. Nasılda güzel olmuşturrrr…
    Ellerine emeğine sağlık nefisssss…
    Afiyetler olsun…
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil