PORTAKALLI AŞURE



                  Bu yıl ki aşurem evde ki misafirlerimle beni mutlu etti. Misafirlerim geldi ,kimler mi? Kıbrıs'tan 12 yıllık arkadaşım,Adana'da tanştığım 2 arkadaşım. Ve arkadaşımın kayın validesi Rose hanım. Rose hanım kendiside aşure yaparmış, yıllardır Mersinde yaşayan ,harika bir Türkçe konuşan tatlı bir hanım.aşuremi çok beğendiğini ,kıvamının tam kendisine göre olduğunu söyledi. Bende kendisine yorumunu blogumda yazacağımı söyledim.Evimde hoş sohbetle geçen bir günümüz oldu....
                Allah sizlerinde dileklerini kabul,muharrem ayının bereketini evinizden,sağlığınızdan eksik etmesin.Allah'ın ayı olan Muharrem ayından kucak dolusu sevgiler......


                            MALZEMELER;

        2 su bardağı aşurelik buğday,
        1 su bardağı nohut,
        1 su bardağı kuru fasulye,
        4 - 5 adet incir,
        10 adet kuru kayısı,
        1 çay bardağı kuru üzüm,
        1 adet portakalın dış kısmı  kare minik minik doğranacak,
        3 su bardağı toz şeker,
        1 silme yemek kaşığı buğday nişastası.

                SÜZLEMEK İÇİN ÜZERİNE;

       Nar taneleri, tarçın, ceviz, fındık,hindistan cevizi.

             HAZIRLANIŞI;

              1- Buğdayı yıkayıp akşamdam ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye koyun ve üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.
              2-Portakalın kabuğunu minik kare kesin ve buğdayların içerisine atın  pişirin.Buğdaylar tamamen yumuşayana  kadar pişirin.Suyunu çektikçe üzerine 1- 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
              3-Haşlanmış kuru fasulye ve nohutları ekleyip buğdayla birlikte orta ateşte 5 - 10 dk. pişirin.
              4-Kuru kayısı ve incirleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Kuru üzümleri biraz ılık suda bekletin,yumuşayınca süzün ve tencereye ekleyin.
              5-Kuru meyvelerin hepsini ekledikten sonra toz şekeri ve buğday nişastasını suda eritip tencereye ilave edin. (Bir yemek kaşığı silme buğday nişastasını beş yemek kaşığı suda erittikten sonra aşureye ilave edin).
             6- Aşureyi 10 dk. daha kaynatın ve kaselere boşaltın.Üzerine ceviz,fındık,tarçın, hindistan cevizi,
nar taneleri ile süsleyin.

                                    AFİYET OLSUN.........

       

     
               


















                                KARAMELLİ KEK


                              MAKARNA SALATASI



                  PAMUK POAÇA






5 yorum:

  1. Elinize sağlık aşureniz de diğer lezzetler de çok nefis olmuş Allah kabül etsin selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Allah kabul etsin , görüntü harika , ben de çarşamba günü yaptım nerdeyse aynı gün bitti :-) ellerine sağlık , sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Sema hanım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Neşe hanım,sizinde ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım ALLAH kabul etsin Aşurelerin nefis görünüyor…
    Ellerine sağlık bereket ve afiyetle…
    Poğaçaların ve karamlli kekinde bir harika olmuş emeğine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil