ÇİKOLATANIN VİŞNE HARMONİSİ


   

   Yıllar ne çabuk geçiyor ,kaç yıl oldu hatırlamıyorum ama bu yaş pasta ilk güzel yaş pastamdı.Fark ediyorsanız çemberinde duruyor.Çemberi çıkartmaya korkmuştum ,şekli güzel olmayacak diye bir gün çemberi ile bekletmiştim kalıpta:))) Ama ne mutlu olmuştum,bu kadar güzel bir yaş pasta yaptım diye:))) İsmini Çağkan oğlum koymuştu:)) Blogumuda oğlum yapmıştı,ve ismide ona ait.Pastakasrı ,anlamı ne demek bilenininiz var mı? Cevap yazarsanız sevinirim:))Sevgiler...


ÇİKOLATANIN VİŞNE HARMONİSİ

MALZEMELER VE YAPILIŞI;

- 3 pat hazır pandispanya (Bimden aldım).

SÜSLEMEK İÇİN
100 gr. küvertur çikolatayı rendeleyin,
10 adet vişne,
2 yemek kaşığı vişne reçeli (meyvesi alınsın),
Kremşantiyi tarife göre hazırlayın ,buzdolabına koyun dinlensin.

ŞURUBU
4 yemek kaşığı vişne reçelinin suyunu ,yarım çay bardağı su ile kaynatın ve pandispanyalarınızla ıslatın.Nemlensin pandispanyalarınız.

DIŞ KISMI İÇİN
4 yemek kaşığı hindistan cevizi,
3 yemek kaşığı kakao.
Bu iki malzemeyi karıştırın ,hindistan ceviziniz kakaolu oluyor.

PASTACI KREMASI
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
2 çay bardağı şeker,
1 vanilya,
1 çay kaşığı kakao (rengi çok koyu olmasın istedim).
B u malzemeleri tencereye alın ve pişirin. Ocaktan alın ,içerisine 2 yemek kaşığı kaymak,
2 yemek kaşığı tereyağı, 100 gr. labne peynirini mikserle karıştırın.Kremamız hazır.

Çemberinizin içerisine (kalıbınızın),pandispanyanızın ilk patını yerleştirin. Vişne şurubunuzla nemlendirin. Üzerine pastacı kremanızdan sürün. İkinci pandispanyanızı yerleştirin, Yine kekinizi nemlendirin ve üzerine kremanızı sürün. Üçüncü pandispanyanızı yerleştirip ,vişne şurubunuzla nemlendirin. Kremanızı sürün üstüne. Kalıbınızla bir gece buzdolabında bekletin. Dinlenince daha iyi sonuç alıyorsunuz. Yaş pastalar bir gün öncesinden yaparsanız sonuç mükemmel oluyor.Ertesi gün kalıbınızdan çıkartın pastanızı ve kremşanyi her tarafına sürün.(Ben pastacıların kullandığı,pasta bıçağı ve altlık aldım. Yaş pastanın etrafını döndürmek çok kolay oluyor.)
Dış kısmı için hazırladığınız hindistan cevizli kakaolu tozunuzu pastanızın kremşantiden sonra her yerine
dökün ,etraflarına ,üzerine.
Süsleye sıra geldi,kremşantinizi krema torbanıza koyup şeklini verin. Vişne ile süsleyin. Küvertur çikolatanızı rendeledikten sonra üzerini süsleyin. Vişne reçelinizi üzerine gezdirin.

Afiyet Olsun......











0 yorum:

Yorum Gönder