MEYVELİ TARTOLETLER



             Yapılışı epeyce zahmetli olmasına rağmen neden bu kadar zor işi  yaparsınız ? Sorusunu duyar gibiyim :) Haklısınız çok uğraştırıcı ne yapalım bu sevimli uğraşa ''mutfak aşkı diyelim'' :))

           MALZEMELER;

TART HAMURU İÇİN;

10 yemek kaşığı tepeleme un,
150 gr. margarin,
2 çorba kaşığı margarin,
1 yumurta,
5 gr. kabartma tozu,
5 gr. vanilya,
1 fiske tuz.

KREMASI İÇİN;

2 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı toz şeker,
2 su bardağı un,
2 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
1 çorba kaşığı margarin.

ÜZERİ İÇİN;

Muz,kivi,kiraz,mürdüm eriği,mandalina.......Ne arzu ederseniz.....

EV USULÜ JÖLE;

1 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı su (istenirse vişne suyu vb. de kullanılabilir),
2 - 3 damla limon suyu.

Veya jöleyi hazır kullanın meyveler kararmasın diye en son üzerlerine sürdüm.

        YAPILIŞI;

 1-Tart hamuru yoğurulur . 15 dk. dinlemdirilir.
 2- Tart kalıpları yağlanır ve hamurlar ince bir şekilde yerleştirilir. Hamurumuzun diplerine
 kabarmasın diye çatalla delikler açın.
  3- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.20 dk.
  4-Soğuduktan sonra kremamızı krema sıkma torbasına koyun ve kremamızı üzerlerine sıkın.
  5- Üzerlerine istediğiniz meyveleri dilimleyerek süsleyin.
  6- Meyvelerin üzerlerine yumurta fırçanızla jöle sürün.

             AFİYET OLSUN........

































0 yorum:

Yorum Gönder