HORASAN BÖREĞİ



              İçerisine haşlanmış patatesi ezin ve koyun harika bir börek oldu. Yumuşacık,çok beğeneceksiniz .İkinciyi yapacaksınız :)))

       MALZEMELER;

   1 paket yaş maya,
   Yarım su bardağı ılık süt,
   1 tatlı kaşığı toz şeker,
   2 adet haşlanmış patates püresi(rende),
   2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek),
   250 gr. margarin,
   1,5 tatlı kaşığı tuz,
   Aldığı kadar un.

      İÇ HARCI;

400 gr. kıyma,
1 adet kuru soğan,
Tuz ,karabiber,pul biber.

 ÜZERİ İÇİN;

1 yumurta sarısı ve haşhaş tohumu.

  YAPILIŞI;

1-Ilık sür,toz şeker,ve mayay karıştırılır.
2-İçerisine haşlanmış rendelenmiş patates,yumurta,oda sıcaklığındaki margarin ve tuz katılıp karıştırılır.
3-Aldığı kadar un eklenir,yumuşak bir hamur elde edilir.
4-Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve buzdolabında 45 dk. bekletin.
5-Her bir beze 1 cm.kalınlıkta açılır.8 parçaya bölünür.
6-Geniş kısmına kıymalı harcımızdan konulup rulo sarılır.(Sigara böreği gibi sarılır).
7-Tepside 30 dk. mayalandırılır.
8-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş tohumu serpilir.
9-Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.Ve ılık servis yapılır.

               AFİYET OLSUN.........




































0 yorum:

Yorum Gönder