KAŞARLI ÇÖREK OTLU ÇÖREK






 MALZEMELER;
 250 gr. tereyağı veya margarin,
 1 su bardağı yoğurt,
 Yarım çay bardağı sıvı yağı,
 2 adet yumurta (birinin sarısı dışına sürülecek),
 Yarım kahve fincanı çörek otu,
 Tuz,
 2 paket kabartma tozu,
 Alabildiğince un.

       İÇ MALZEMESİ;

Kaşar peyniri.

      ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın.

          YAPILIŞI;

          1-Geniş bir kabın içerisine yoğurt,yumurta,yağ konup karıştırılır.
        2-Üzerine çörekotu,tuz,elenmiş un ve kabartma tozu eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
           3-Cevizden biraz büyük parçalar alınıp  içerisine kaşar peyniri konup yuvarlayın.
           4-Yağlanmış tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı ile karıştırdığınız sıvıyağı sürün.
           5-Önceden ısıtılmış fırınınızda pişirin.(180 derecelik).

         NOT;Fırınınızı her zaman ısıtın. Isıtılmayan bir fırında pastanız iyi sonuç vermez.
            ''Isıtılmayan bir fırın tıpkı,soğuk suda haşlanmış bir makarna gibi pastanıza iyi bir sonuç vermez.'' Buda Tülin Kalkan sözü olsun:)))

                

   
 








0 yorum:

Yorum Gönder