MALZEMELER;
250 gr. tereyağı veya margarin,
1 su bardağı yoğurt,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
2 adet yumurta (birinin sarısı dışına sürülecek),
Yarım kahve fincanı çörek otu,
Tuz,
2 paket kabartma tozu,
Alabildiğince un.
İÇ MALZEMESİ;
Kaşar peyniri.
ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın.
YAPILIŞI;
1-Geniş bir kabın içerisine yoğurt,yumurta,yağ konup karıştırılır.
2-Üzerine çörekotu,tuz,elenmiş un ve kabartma tozu eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
3-Cevizden biraz büyük parçalar alınıp içerisine kaşar peyniri konup yuvarlayın.
4-Yağlanmış tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı ile karıştırdığınız sıvıyağı sürün.
5-Önceden ısıtılmış fırınınızda pişirin.(180 derecelik).
NOT;Fırınınızı her zaman ısıtın. Isıtılmayan bir fırında pastanız iyi sonuç vermez.
''Isıtılmayan bir fırın tıpkı,soğuk suda haşlanmış bir makarna gibi pastanıza iyi bir sonuç vermez.'' Buda Tülin Kalkan sözü olsun:)))
0 yorum:
Yorum Gönder