Yapılışı epeyce zahmetli olmasına rağmen neden bu kadar zor işi yaparsınız ? Sorusunu duyar gibiyim :) Haklısınız çok uğraştırıcı ne yapalım bu sevimli uğraşa ''mutfak aşkı diyelim'' :))
MALZEMELER;
TART HAMURU İÇİN;
10 yemek kaşığı tepeleme un,
150 gr. margarin,
2 çorba kaşığı margarin,
1 yumurta,
5 gr. kabartma tozu,
5 gr. vanilya,
1 fiske tuz.
KREMASI İÇİN;
2 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı toz şeker,
2 su bardağı un,
2 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
1 çorba kaşığı margarin.
ÜZERİ İÇİN;
Muz,kivi,kiraz,mürdüm eriği,mandalina.......Ne arzu ederseniz.....
EV USULÜ JÖLE;
1 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı su (istenirse vişne suyu vb. de kullanılabilir),
2 - 3 damla limon suyu.
Veya jöleyi hazır kullanın meyveler kararmasın diye en son üzerlerine sürdüm.
YAPILIŞI;
1-Tart hamuru yoğurulur . 15 dk. dinlemdirilir.
2- Tart kalıpları yağlanır ve hamurlar ince bir şekilde yerleştirilir. Hamurumuzun diplerine
kabarmasın diye çatalla delikler açın.
3- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.20 dk.
4-Soğuduktan sonra kremamızı krema sıkma torbasına koyun ve kremamızı üzerlerine sıkın.
5- Üzerlerine istediğiniz meyveleri dilimleyerek süsleyin.
6- Meyvelerin üzerlerine yumurta fırçanızla jöle sürün.
AFİYET OLSUN........
0 yorum:
Yorum Gönder