CUPCAKE



               Cupcake görsel şöleni olan bir tarif :) Tereyağlı olduğu için lezzeti harika oldu. Amerikalılar gibi kremasında sırf tereyağı ve pudra şekeri yok bu tarifte. Biz Türk'lerin damak tadına biraz ağır geliyor diye düşünüyorum. Tarif nettir yapmanızı tavsiye ederim. Bu ölçüden 11 adet capceka çıkıyor. Arzu ederseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.Gördüğünüz resimde iki ölçü kullanılmıştır.Buyurun tarifime......

         MALZEMELER;

KEK İÇİN;

110 gr. oda sıcaklığında tereyağı,
300 gr. toz şeker,
1 tatlı kaşığı vanilya,
2 yumurta,
165 gr. un,
58 gr. nişasta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 çimdik tuz,
120 ml. süt.

 DOLGU KREMASI İÇİN; Bu kremayı kekin içerisini çok küçük kesip ortasına koyacağız.

200 gr. bitter  kuvertür çikolata,
200 ml. süt kreması.

    Hazırlanışı; Süt kreması tencere ile ocağa alınır kenarları hafif kaynayınca ocaktan alınır ve bitter kuvertürçikolata parçalanıp içerisineeklenir ve karıştırılır.Sürülebilir bir kıvam alıncaya kadar buzdolabında bekletilir.Krema sıkma torbamıza konulur.


ÜST KREMASI (Renkli olan kreması)

225 gr. labne peyniri,
55 gr. tuzsuz tereyağı,
120  gr. pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı vanilya,
1 damla pembe ,mavi,yeşil,sarı..... hangi renklerde isterseniz jel gıda boyası.

Yapılışı;Labne peyniri bir kaç saat tülbetle süzülür,suyu.Süzülmüş labne peyniri oda sıcaklığındaki tereyağı ile mikser kabına alınır karıştırılır.Bir süre buzdolabında soğutulur.İstediğiniz renklerde jel gıda boyası ekledikten sonra krema sıkma torbasına koyun.



YAPILIŞI;

1- Fırın 175 dereceye ayarlanır.
2-Yağ ve şeker birlikte krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır.
3- Yumurta eklenerek çırpılmaya devam edilir.Ardından süt eklenir.
4-Ayrı bir kapta un,nişasta ,kabartma tozu ,vanilya ve tuz birlikte elenir.
5-Unlu karışıma yağlı karışım karıştırılır ve çırpılır.
6-Tüm malzeme homojen bir şekilde bir araya geldiğinde karıştırma bırakılır.
7-Capceka kağıtlarının 3/4 'ü dolacak şekilde hamur paylaştırılır.
8-Önceden ısıttığınınız fırınınızda 20 - 25 dk. pişirilir.                                                                  
9-Tel ızgara üzerinde soğutulur.
10-Üzerine krema sıkma torbasına koyduğunuz çikolatalı dolgu kremasını keklerin içlerini oymuştunuz bu kremadan krema sıkma torbası ile sıkın. Üzerine kekten koyun.
11-İstediğiniz renklerde hazırladığınız rengarenk kremalarınızı üzerlerine sıkıp. Renkli süsleme şekerleri, yenilebilir parıltılı pullar,capceka süsleri ile zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

           AFİYET OLSUN.....















Kekleriniz piştikten sonra içlerini çay kaşığı ile oyun. Bitter çikolatalı kemayı keklerimizin ortasına koyup bir parça oyduğumuz kekten koyup kapatacağız üzerini. Daha sonra renkli krema ile şeklini vereceğiz....




















0 yorum:

Yorum Gönder